Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Topshop har vokseværk

Topshop har planer om at være dobbelt så store om fem år.
Topshop har planer om at være dobbelt så store om fem år.

I løbet af de næste fem år forventer direktør for Arcadia (gruppen bag Topshop), Sir Philip Green, at Topshop-kæden bliver dobbelt så stor, som den er i dag. Det skriver Drapersonline.com.

”Hvis du ser på Zara og H&M og størrelsen på deres virksomheder, tror jeg, vi kan fordoble Topshop ved oversøisk ekspansion,” sagde Sir Philip Green til The Times i forbindelse med, at  han denne uger modtager prisen som America’s International Retailer of the Year fra National etail Federation.

Philip Green planlægger at ekspandere Topshop i USA med en række butikker, der er 100 pct. ejet af kæden. Videre er planen at åbne nye butikker i Australien, Brasilien og Asien, og Arcadia ser også muligheder i Mexico, Sydafrika, Kasakhstan, Rumænien og Sydkorea, men i disse lande kunne butikkerne tænkes at blive baseret på franchiseordninger.

”Det er ikke et spørgsmål om at skrue ned for det britiske marked, vi vil stadig have flagskibsbutikker her, men uden for  hjemmemarkedet har vi end ikke ridset overfladen. Der er meget, vi kan gøre. Topshop er godt at eksportere, fordi brandet har en klar identitet,” siger Philip Green.

Topshop, der havde det til dato bedste regnskabsår i 2008/2009, har knap 450 butikker, inklusiv 303 i Storbritannien og 136 i resten af Europa. Kædens første amerikanske butik åbnede i februar 2009.