Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Millionstøtte til design og mode

Design har vækstpotentiale. Det er endnu en gang slået fast med en støtte på over 50 mio. kr.
Design har vækstpotentiale. Det er endnu en gang slået fast med en støtte på over 50 mio. kr.

Vækstforum i Region Syddanmark har netop givet sit besyv til at støtte Design2innovate, som er et initiativ, der skal øge fokus på design i danske virksomheder og skabe vækst.

"Vækstforum har valgt at støtte et visionært initiativ, der bygger på det potentiale, der er i Trekantområdet med hensyn til design, og som sætter en ambitiøs dagsorden med mål om at udvikle det til gavn for hele Danmarks erhvervsliv", siger Carl Holst, formand for Vækstforum i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Videndeling og klyngedannelse
Initiativet Design2innovate skal over de næste fire år samle og koordinere projekter, der kan skabe vækst gennem design, herunder også mode, og derved tiltrække virksomheder og udenlandsk kompetence. Der skal eksempelvis igangsættes efteruddannelse på Designskolen Kolding og dannes klynger, hvor samarbejde og videndeling mellem offentlige institutioner, private virksomheder og uddannelserne skal styrke udbredelsen af dansk design.

Den samlede støtte, der løber op i hele 52 mio. kroner kommer fra flere parter bl.a. EU, Region Syddanmark, DesignCity Vest, LEGO, Dong Energy, Georg Jensen Damaskvæveriet, Fiberline, Rambøll mv.

Se mere på Regionsyddanmark.dk.