Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Intelligente tekstiler i fokus til maj

Over tre uger i maj inviteres der til konferencer, seminarer og konkurrence med fokus på intelligente tekstiler
Over tre uger i maj inviteres der til konferencer, seminarer og konkurrence med fokus på intelligente tekstiler

Ambitionerne på Danmarks vegne er store, når det kommer til forskning, udvikling og produktion af fremtidens tekstiler. At Danmark skal være med helt i front er målet for Videncenter for Intelligente Tekstiler, der derfor lancerer en lang række events, forlyder det fra videncentret. 

Under navnet Future Textiles vil der over tre uger i maj være en række af events, alle med fokus på fremtidens tekstiler, der skal være med til at positionere Danmark som et fremtidsorienteret land, der samler allerede kendt viden – og udvikler ny – på området. 

35-40 af verdens førende eksperter inden for feltet inviteres derfor til at udveksle ideer og viden, samt udvikle prototyper på fremtidens tekstilprodukter. Men også en udstilling ”Pretty Smart Textiles”, hentet fra Holland, sætter fokus på krydsfeltet mellem mode, kultur og teknologi og sammensmeltningen af disse i intelligente tekstiler, samt fortæller om en række danske designere og virksomheder der arbejder med emnet. Seminarer, workshops og master classes er målrettet virksomheder, undervisere og studerende i ind- og udland, ligesom en international prisopgave blandt studerende på design- og ingeniørskoler skal kåre det bedste bud på enten fremtidens tekstilprodukt eller den mest innovative kobling til andre fagområder. 

På den måde rammer Videnscenter for Intelligente Tekstiler både designere, studerende, eksperter, virksomheder, ind- og udland, samt giver gennem workshops og seminarer en blanding af teori og praksis inden for emnet. 

Future Textiles følges op med et seminar for internationale studerende, og præsenterer resultaterne fra prisopgaven og de andre arrangementer. Derved får de internationale studerende styrket deres viden, mens de samtidig får indblik i Danmarks høje vidensniveau. 

Videncenter for Intelligente Tekstiler ligger under TEKO i Herning, og afholder Future Textiles i samarbejde med Innovation Lab. Projektet er støttet af Fonden til Markedsføring af Danmark.