Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Brandramt tekstilfabrik i Bangladesh åbner igen lørdag

En voldsom brand slog tirsdag mindst 31 mennesker ihjel på tekstilfabrik i Bangladesh. Den genåbner nu lørdag.
En voldsom brand slog tirsdag mindst 31 mennesker ihjel på tekstilfabrik i Bangladesh. Den genåbner nu lørdag.

FashionForum.dk kunne i tirsdags berette om en brand på en kæmpe tekstilfabrik i tekstilkvarteret Ashulia uden for Bangladesh’ hovedstad Dhaka. Over 31 arbejdere er dræbt, mens 200 blev alvorligt såret ved branden. Nu melder myndighederne, at fabrikken først genåbnes lørdag. Fabrikken undersøges lige nu for mulige grunde til branden. Indenrigsminister Shahara Khatun siger, at en elektrisk kortslutning kan have været grund til branden. Brande på tekstilfabrikker i Bangladesh sker regelmæssigt, og især dårlige elektriske apparater, forbindelser og ledninger nævnes som grund til, at arbejdere hvert år mister livet. 

Hverken Ha-Meem, der ejer fabrikken, eller myndighederne i Bangladesh har verificeret dødstallet. 6000 mennesker var på arbejde, da branden brød ud I tirsdags, og mange måtte reddes ud med helikopter, da varmen var ekstrem. Billeder af kvinder, der springer ud fra bygningen for at undslippe flammerne, har floreret på internettet. 

Ha-Meem gruppen har flere fabrikker og ca. 24.000 ansatte. Det gør Ha-Meem til en af de største tekstilfabrikanter og eksportører I Bangladesh. Blandt Ha-Meems kunder er Wal-Mart, H&M, Gap, Wrangler, Target, Carrefour og Inditex. 

Clean Clothes-kampagnen, der er en sammenslutning af organisationer fra 15 europæiske lande, der holder øje med tekstilarbejdernes forhold, mener at Ha-Meem har en “tvivlsom fortid angående menneskerettigheder”. Organisationen oplyser derudover, at selskabet er kendt for at lave ulovlige underkontrakter, hvilket betyder, at andre virksomheder kan have fået produceret deres tekstil på Ha-Meems fabrikker, uden at vide det.

Branden sætter yderligere fokus på tekstilindustrien i Bangladesh, hvor arbejdere siden mandag har demonstreret for bedre løn og vilkår. 

Kilde: Women’s Wear Daily
Billede: CNN