Det er den mellemøstlige Bestseller-koncern, som faderen ikke ejer længere. Mellemøsten-aktiviteterne har Troels Holch Povlsen hidtil kørt uden for den danske Bestseller-koncernen, og ved at overdrage ejerskabet til sønnen træder han endnu et skridt væk fra Bestseller-dynastiet.

Anders Holch Povlsen ejer i dag det danske selskab Bestseller A/S og hele koncernen Aktieselskabet af 1.8.2000, hvor Bestseller og en række finansielle selskaber er placeret. Og nu er Bestseller Middle East A/S også inde under hans vinger, skriver Børsen.

Selskabets omsætning i det seneste regnskabsår er ikke oplyst, men ifølge et nu spaltet selskab ejet af Troels Holch Povlsen var omsætningen i Mellemøsten på 313 mio kr. i 2008/09. Det svarer til 2-3 pct. af den samlede omsætning. Den første butik i Mellemøsten blev åbnet i 2001, og i dag har koncernen 176 butikker i regionen.

Lise Kaae Løvbjerg, økonomidirektør i Bestseller, skriver i en mail, at Bestseller Middle East A/S af strukturmæssige årsager er overdraget til Bestseller A/S, men hun understreger, at Troels Holch Povlsen stadig driver forretningen i Mellemøsten.

Det er kun ejerskabet, der er overladt til sønnen. Op til august 2009 brugte Anders Holch Povlsen et milliardbeløb på at købe aktier i den daværende topdirektør Troels Holch Povlsens selskaber. Samtidig trådte Troels Holch Povlsen selv af formandspladsen i bestyrelserne for moderselskabet og Bestseller A/S. Faderen lod dermed meget af Bestseller-imperiet gå i arv til sønnen Anders Holch Povlsen.

Kilde: Børsen