Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Eva Kruse: Ingen planer om at forbyde pels

Direktør for Copenhagen Fashion Week har ingen planer om at følge norsk eksempel og forbyde pels.
Direktør for Copenhagen Fashion Week har ingen planer om at følge norsk eksempel og forbyde pels.

Oslo Fashion Week annoncerede i går, at det fremover ikke længere er tilladt at vise pels på catwalken i den norske hovedstad. Modeugeselskabet har nemlig – sammen med knap 200 andre aktører i norsk mode, herunder magasiner, stylister, designere og fotografer – underskrevet et charter, der forbyder brug af pels.

I Danmark er der dog ingen planer om at følge trop og vedtage samme forbud. Eva Kruse, der er adm. direktør for Copenhagen Fashion Week, mener nemlig, at det er langt vigtigere at holde fokus på udelukkende at bruge pels fra lande, der har national lovgivning om dyrevelfærd i produktionen.

”I forbindelse med modeugen er vi optagede af dyrevelfærd i forhold til, hvor skindene kommer fra, og om de kommer fra lande, der har en national lovgivning på området, men vi kunne ikke drømme om at forbyde designerne at bruge pels. Vi undrer os over, hvordan en modeuge kan tage sådan et standpunkt, for på den måde ekskluderer man jo nogle designere fra at afholde show under modeugen,” siger direktøren og tilføjer, at hun respekterer dem, der er principielt imod pels på lige fod med, at hun respekterer mennesker, der har en anden religion:

”Mennesket har til alle tider ’forbrugt’ dyr, og i dag bruger vi dyr i mange former for industri og produktion, og for mig at se, er det langt vigtigere at fokusere på, hvordan dyrene har det, mens de er i live, og på hvordan de aflives – lige fra hønsene i ægproduktionen til køerne bag bøfferne og minkene, der bruges i pelsproduktionen,” siger hun og forklarer, at hun har svært ved at se, hvordan pels adskiller sig fra andre animalske varer.

”Pels er et modedrevet produkt ligesom skind og læder,” siger Eva Kruse. Endeligt frygter direktøren, at OFW’s beslutning kan få grelle konsekvenser for norsk pelsproduktion:

”Norge producerer en del pels, især rævepels, og producenternes vilkår forringes jo betydeligt med denne beslutning. Og så vil avlen flytte til lande som fx Kina hvor der er langt mindre kontrol, etik og i det hele taget erfaring med ordentlig dyreetisk produktion. ”

LÆS OGSÅ:

Oslo Fashion Week forbyder pels på catwalken