Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Oslo Fashion Week forbyder pels

Oslo Fashion Week og en række andre norske modeaktører underskriver charter, der forbyder pels.
Oslo Fashion Week og en række andre norske modeaktører underskriver charter, der forbyder pels.

Oslo Fashion Week har underskrevet et charter imod brugen af pels i modeindustrien. Således har den norske modeuge nu officielt annonceret, at der ikke fremover vil blive vist pels på catwalken i hovedstaden.

”Vi gør det for at øge fokus på etik i moden,” forklarer Pål Vassbotten, der er adm. direktør for Oslo Fashion Week i en meddelelse på Norwegianfashion.no.

Ingen danske planer om at forbyde pels
I Danmark er der dog ingen planer om at gøre Norge nummeret efter, understreger Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute:

”Mennesket har til alle tider ’forbrugt’ dyr, og for mig at se er det langt vigtigere at fokusere på, hvordan dyrene har det, mens de er i live – lige fra hønsene i ægproduktionen til køerne bag bøfferne og minkene, der bruges i pelsproduktionen.”

200 norske modefolk bakker op
Den norske beslutning bliver truffet på baggrund af initiativet Mote mot pels (mode mod pels, red.), der blev grundlagt af blandt andre den norske designer Fam Irvoll og aktivistgruppen NOAH.
 
”Med Mote mot Pels ønsker vi at sende et klart budskab om, at en betydelig del af den norske modeindustri er imod pels, det værende både de uværdige forhold på pelsfarmene, pels på catwalken, til kendisfester og i modebladene,” siger moderedaktør Hilde Marstrander, der også er blandt initiativtagerne bag sammenslutningen.

Mere end 200 designere, fotografer, modejournalister, stylister, redaktører og andre aktører i modebranchen har sat deres signatur på underskriftsindsamlingen. Blandt magasinerne er norsk Elle, norsk Cosmopolitan, KK og Det Nye.

Følg med på FashionForum.dk for opdateringer.

LÆS OGSÅ:

Eva Kruse: Ingen planer om at forbyde pels i Danmark