Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Tøjbranchen er fortsat hårdt ramt

Ny analyse viser, at tøjbranchen er hårdere ramt af krisen end erhvervslivet generelt.
Ny analyse viser, at tøjbranchen er hårdere ramt af krisen end erhvervslivet generelt.

At den danske tøjbranche har det hårdt, har været kendt længe. Men nye tal peger på, at branchen er hårdere ramt af finanskrisen end erhvervslivet generelt. Det skriver ugemagasinet ErhvervsBladet. 

Knap hvert andet selskab havde underskud det seneste år, og næsten hver tredje havde ligefrem retning mod konkurs. Det viser en ny brancheanalyse fra ErhvervsBladet og Business Intelligence Agency, baseret på godt 1.500 regnskaber fra tøjbutikker. 

”Forbrugerne har været ekstremt tilbageholdende siden midten af 2008 og frem til begyndelsen af 2010. Især jobsituationen og udviklingen i boligpriserne har betydet meget,” siger Søren Løntoft Hansen, Sydbank-analytiker med speicale i tøjaktier til ErhvervsBladet. 

Jens Birkeholm, direktør for Dansk Detail der har ca. 3.000 virksomheder inden for tøj, sko og livsstil er enig: 

”Mange butikker kom til fra 2005 og frem til første halvår af 2008 – der var rigelig likviditet fra friværdier og fra lån i bankerne. Begge kilder er tørret ud, og mange har drejet nøglen om, fordi de ikke havde nået at opbygge en egenkapital. Og så er det svært for små enheder at skrue ned, når det går dårligt,” siger han. 

Det tegner dog til, at markedet er ved at vende. Selvom salget i år kun ligger to procent højere end sidste år, hvilket stort set svarer til inflationen, er det en stigning i forhold til det fald på 10-11 procent i omsætningen der har været en realitet siden 2007. 

Kilde: ErhvervsBladet