Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Kinesiske fragtpriser fordoblet

På bare et år er prisen for at få en container fragtet fra Shanghai til Danmark steget med mere end 100 pct.
På bare et år er prisen for at få en container fragtet fra Shanghai til Danmark steget med mere end 100 pct.

Det er blevet dyrere at få sine kollektioner transporteret hjem fra Kina. På bare ét år er prisen for at få en containerlast modetøj fra Shanghai til Danmark steget med mere end 100 pct. Det viser tal fra Dansk Erhverv. Bo Sandberg, der er skattepolitisk chef i erhvervsorganisationen fortæller, at selvom raterne dykkede betydeligt under krisen, er de altså steget med raketfart i år.

”Procentvis er fragtpriserne fordoblet i løbet af 2010, det er en meget voldsom udvikling – det virker helt vildt,” siger han og forklarer de massive stigninger med det faktum, at den kinesiske økonomi er i klar bedring.

”Der er ingen tvivl om, at det er en indikation af, at økonomien går godt i Kina. Når økonomien trives på de kanter, har kineserne selv råd til at betale noget mere for transporten. Og når så stort et hjemmemarked sætter sig i bevægelse, betyder det, at der oprustes nationalt og at nogle af de varer, der var tænkt som eksport kan blive aktuelle på hjemmemarkedet,” siger Bo Sandberg, som videre forklarer, at resultatet bliver, at priserne for fragt ud af landet stiger betydeligt.

På nuværende tidspunkt koster det omtrent 16.000 kr. at transportere en 20-fod-container (knap 6 meter lang, red.) til Danmark fra Shanghai. Det oplyser produktionsdirektør hos danske Ganni, Ole Sahlholt.