Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Legendarisk modelmutter siger stop

Trice Tomsen fra Elite Model Management Copenhagen overlader direktørstolen til sin efterfølger.
Trice Tomsen fra Elite Model Management Copenhagen overlader direktørstolen til sin efterfølger.

Trice Tomsen, direktør i Danmarks første modelbureau Elite Model Management Copenhagen, sætter nu et fortjent punktum for karrieren. Med mere end 40 år i modelbranchen har den 65-årige modelegende bidraget til at skabe karrierer for en lang række af de mest berømte – og smukkeste – danske ansigter. Blandt mange andre har den erfarne modelmutter hjulpet modeller som Cecilie Thomsen, Camilla Vest, Anna Davolio, Mia Rosing og Gertrud Hegelund til tops på den internationale modelstjernehimmel.

Trice Tomsen startede karrieren ved et tilfælde i midten af 1960’erne, hvor designstudinen syede couture hos Jean Voigt, da hun blev tilbudt at organisere en del af de københavnske modellers karrierer fra et skrivebord i sit kammer på Ny Østergade i København. Indtil da havde danske modeller hver især klaret det hele selv, men det skulle det lille pionerbureau Copenhagen Models med Trice Tomsen i spidsen snart ændre. Med datidens hotte modelnavne, som Lotte Freddie og Liselotte Asmussen, på plakaten, lod Trice Tomsen nemlig snart designerdrømmene træde i baggrunden.

Efter den spæde start i 1966 etablerede Trice Tomsen lukrative samarbejder med legendariske Eileen Ford fra Ford Models i New York og med storcharmøren John Casablancas, der grundlagde det verdensomspændende Elite Model Management. I 1987 førte samarbejdet med John Casablancas til en fusion, og Elite Model Management Copenhagen opstod.

I 2008 modtog Trice Tomsen, under stående klapsalver ved Dansk Fashion Awards, æresprisen ”Årets Respekt” for sit utrættelige og ualmindeligt engagerede arbejde for de danske modeller samt for sin betydningsfulde rolle i modebranchen.

Trice Tomsen giver nu direktørstafetten videre til sin mangeårige kollega Munir Bouylud, der således bliver ny CEO i Elite Model Management Copenhagen.