Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Lanvin for H&M: Luksusdrømme til masserne

Drømmen om luksus skal oversættes til masserne, siger kreativ direktør i Lanvin om H&M-samarbejdet.
Drømmen om luksus skal oversættes til masserne, siger kreativ direktør i Lanvin om H&M-samarbejdet.

"Lanvins samarbejde med H&M handler om at oversætte drømmen om luksus til masserne.” Sådan siger designeren bag kollektionen for H&M, Alber Elbaz, som er artistic director ved Lanvin.

Den 23. november 2010 lancerer Lanvin en ekslusiv herre- og damekollektion for H&M i 200 forretninger over hele verdenen. Damekollektionen er spækket med smukke kjoler i sofistikerede snit og med draperinger, der antyder parisisk glamour. Herrekollektionen introducerer en nyfortolkning af den klassiske smokingjakke kombineret med joggingbukser, der giver et mere sporty look. Kollektionerne samles med sorte unisex-solbriller med masser af Lanvin’sk coolness-faktor.

The ældste franske modehus
Jeanne Lanvin grundlagde sit modehus i Paris i 1889 og blev hurtigt kendt for ultrafeminint tøj med avancerede dekorationer af broderi og perler og for en række populære parfumer. Efter en periode med nedgang i slutningen af det 20. århundrede fandt Lanvin ny success både blandt kritikere og kommercielt, da de i 2001 ansatte designer Alber Elbaz som kreativ direktør. Alber Elbaz bliver ofte fremhævet både for sine tekniske evner og for sin naturlige sans for, hvad kvinder ønsker.

Lanvins look er i dag kendetegnet af satin, cocktailkjoler, dekorerede cigaretbukser og eksperimenter med volumen. I dag er Lanvin det ældste modehus i Frankrig. Selvom Lanvin laver herretøj er det det elegante dametøj, som Lanvin i dag er mest elsket for blandt moderedaktører og kendte verden over.

Læs flere nyheder på So Long As It Is Black.