Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Internethandlen på tværs af grænserne eksploderer.

Flere end halvdelen af danskerne onlineshopper i udlandet. Konkurrenceforvridende, siger brancheforening.
Flere end halvdelen af danskerne onlineshopper i udlandet. Konkurrenceforvridende, siger brancheforening.

E-handlen herhjemme er i fremgang som aldrig før. Og især jagten på billigere produkter leder danskerne ud over de de nationale grænser. Det viser nye tal fra DIBS Payment Services, der leverer betalingsløsninger til internetbutikker. 

Med en stigning på 17 pct. i forhold til sidste år, handler 51 pct. af danskerne nemlig nu på udenlandske websites. En markant stigning, der bekymrer Annette Falberg, formand i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH)

“Vi er selvfølgelig bekymrede, fordi det går næsen forbi for de danske internetbutikker, at der bliver handlet så meget i udlandet,” siger hun til DR Nyheder og fortsætter: 

“Vi skal have de samme forbrugerregler, og vi skal have de samme regler for afregning af moms. Vi skal harmonisere reglerne, så de danske internetbutikker spiller efter de samme regler, som de udenlandske butikker gør.” 

Problemet er ifølge FDIH, at mange danske netbutikker taber i kampen mod de internationale webshops, der på grund af anderledes regler skaber en ulige konkurrence. 

I følge DIBS handler 95 pct. af alle danskere mellem 15 og 75 å,r der har internetadgang, på nettet. I år kommer danskerne til at netshoppe for 41 mia. kr., svarende til 5.688 kr. pr. dansker. Det viser de nye tal fra DIBS. Dermed lægger Danmark sig i front, når det gælder om at forbruge penge på nettet, kun overgået af Norge, hvor der bruges 7.354 kr. pr. indbygger.