Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Minister: Flere penge til skrædderuddannelserne

Ved laugenes opvisning berettede undervisningsministeren om flere håndværkerpraktikpladser næste år.
Ved laugenes opvisning berettede undervisningsministeren om flere håndværkerpraktikpladser næste år.

Modeller iklædt lange aftenrober, herrehabitter, hvor der var kræset for detaljen, statement halskæder, vendbare pelsfrakker og kjoler med pels som pynt strøg ned af catwalken.

Den smukke sal i det historiske Moltkes Palæ dannede rammen om laugenes årlige opvisning, hvor Skrædderlauget, Buntmagerlauget, Guldsmedelauget og Frisørlauget onsdag den 3. november fremviste det ypperste inden for håndværksfagene. Undervejs holdt undervisningsminister Tina Nedergaard (V) en tale, hvor hun udtrykte optimisme omkring fagenes overlevelse, fordi de ifølge hende netop formår at kombinere skønhed, teknikker, kreativitet – og ikke mindst rentabilitet:

”Selvom fagene er små, er omsætningen stor,” forklarede undervisningsministeren, der derfor mener, fagene kan agere rollemodeller for unge på erhvervsuddannelserne. Hun kunne således også fortælle, at regeringen har bestemt sig for at finansiere endnu flere praktikpladser i 2011, end der har været i 2010. Et tiltag, som hun mener, vil gavne de gamle håndværksfag.

Frisørlauget afsluttede opvisning med nyklippede modeller i store rober fra Det Kgl. Teater, og efter opvisningen kunne de indbudte komme helt tæt på kreationerne fra podiet og tale med skaberne bag.

Der forlyder endnu intet om, hvor mange flere praktikpladser, der vil blive etableret næste år.

Foto: Skrædderlauget.