Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Dennis Lyngsø vinder Den Gyldne Pelsnål

TEKO-eleven løb i går med førstepræmien i kategorien Beklædning i Kopenhagen Furs designkonkurrence.
TEKO-eleven løb i går med førstepræmien i kategorien Beklædning i Kopenhagen Furs designkonkurrence.

25-årige Dennis Lyngsøe løb i går med Den Gyldne Pelsnål i kategorien beklædning. Den talentfulde TEKO-elev vandt endvidere tidligere i år førstepræmie i den danske udgave af Triumphs Inspiration Awards.[[addon]]Med en corsagejakke, der næsten ledte tankerne i retning af en (om end noget mere feminin udgave af en) middelalderlig rustning, ulasteligt udført i tre typer blågrå mink, vandt han således over de to konkurrenter Luise Hald (Fashion Design Akademiet) og Rebecca Louise Frederiksen (Danmarks Designskole) i Kopenhagen Furs designkonkurrence.

De to andre deltagere i kategorien fremviste henholdsvis en kåbe inspireret af kroppens muskler og en kort kjole, hvor den neonfarvede pels fik et næsten krystalagtigt udtryk.

Dennis Lyngsøe vinder såvel trofæet, designet af sidste års vinder Alexander Katchen Sehested, som et praktikophold hos Bruuns Bazaar og Kopenhagen Fur, samt 12 minkskind af Kopenhagen Furs platinumkvalitet.

Juryen i kategorien bestod af Bjørn Bruun, der er kreativ direktør i Bruuns Bazaar, Eva Kruse, der er CEO i Danish Fashion Institute, Lotte Freddie, modejournalist på Børsen og Patrizia Venturelli Christensen, der er marketingdirektør i Kopenhagen Studio. De forklarer, at valget faldt på Dennis Lyngsøe, fordi han fremviste den mest moderne og mest tidssvarende af de tre styles, og fordi der er brugt nogle teknikker, der har været utrolig svære at kombinere. De kalder designet nytænkende og innovativt og fremhæver videre det smukke brug og valg af materialer.

Kopenhagen Furs designkonkurrence Den Gyldne Pelsnål blev i år afholdt for 12. gang. Kategorien ”Beklædning” er den eneste, der har været med alle årene. I år vandt endvidere Anne Stensgaard fra TEKO med tre pelslamper i kategorien Homewear, og Marie Rokkedahl Nørholm fra Designskolen Kolding løb med førstepladsen i kategorien Accessories, hvortil hun havde designet epauletter, hårbånd, galoscher og et bælte i farvestrålende mink.

LÆS OGSÅ:

Triumph Inspiration Awards 2010