Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Der er stadig brug for skræddere

Laugene holder deres årlige opvisning i dag. FashionForum.dk har talt med oldermanden i Skrædderlauget.
Laugene holder deres årlige opvisning i dag. FashionForum.dk har talt med oldermanden i Skrædderlauget.

Laugene holder deres årlige opvisning i dag. I den anledning har FashionForum.dk talt med Oldermand for Skrædderlauget Johnny Alexander Wichmann om at uddanne sig inden for de kreative håndværk, og hvad vi skal bruge et håndværk som skrædderi til i dag.

Generalister kontra eksperter
Ifølge oldermand Johnny Alexander Wichmann er skræddere nemlig eksperter på deres område. De mestrer deres håndværk og kender alle led i processen i modsætning til studerende på designskolerne.

”Designskolerne har skruet op for design og ned for selve håndværket. Vi (Laugene red.) mener at det er godt at skrue op for design, men man skal ikke skrue så meget ned for håndværket, så man ikke kan udføre helt grundlæggende færdigheder som eksempelvis tilpasning.”

Og interessen for at uddanne sig inden for et kreativt håndværk er stadig stor, fortæller oldermanden:

”Der er mange, der gerne vil lære håndværket til bunds, og her slår vores uddannelsessystem ikke til, fordi man i dag uddanner generalister frem for eksperter. Derfor ser vi også designere, der har brug for skræddere, der kan håndværket.”

Gamle håndværk i en moderne verden
Johnny Alexander Wichmann påpeger videre, at skrædderi ikke kun er luksuriøs couture, produceret til mindre kollektioner på catwalken:

”Inden for herreskrædderi ser vi en ny tendens, hvor der er større og større efterspørgsel på at få skræddersyet herretøj som eksempelvis jakkesæt. Ud over det er der sket meget gennem de seneste årtier inden for skrædderi. Tidligere handlede det at være skrædder meget om udelukkende at mestre håndværket, hvor man ikke skænkede designet en tanke."

Og som skrædder kommer man også let til at fortabe sig i detaljen:

"Man kan godt miste fornemmelsen for, hvad der er moderne nu og sidde fast i tidligere tiders udseende. Vi (Skrædderlauget red.) taler for, at man skal være modebevidst som skrædder, uden at man behøver at være trendsætter," slutter oldermanden.

Se mere om Skrædderlauget her.

Skrædderlaugene holder opvisning i dag d. 3. november. få mere info om arrangementet her.