Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Kopisag - Nialaya: Jeg ønsker ikke at træde nogen over tæerne

Kun på FashionForum.dk: Nialayas stifter, der anklages for at have kopieret Shamballa, tager til genmæle.
Kun på FashionForum.dk: Nialayas stifter, der anklages for at have kopieret Shamballa, tager til genmæle.

I går, tirsdag den 26. oktober, beskrev FashionForum.dk, hvordan den danske smykkevirksomhed Shamballa hiver ligeledes danske – om end amerikansk baserede – Nialaya i retten med anklager om kopi. FashionForum.dk har i dag fået fat på Jannik Olander, ejer og kreativ direktør i Nialaya, der har svært ved at forstå beskyldningerne:

”Jeg er ked af at modtage et sagsanlæg fra Mads Kornerup (stifter af Shamballa, red.). Jeg synes ikke, deres beskyldninger er fair. At kalde mig en svindler og sige, at jeg ikke har været i Asien og Indien, er jo nærmest lidt pinligt,” siger stifteren af Nialaya pr. mail fra Los Angeles. Han mener ikke, Shamballa kan anklage ham for en fremgangsmåde, der bruges af tusindvis af firmaer verden over.

”Det handler i bund og grund om perler på en snor, og at de er bundet på den ældgamle måde, som hedder macramé. Det er der tusindvis af firmaer i hele verden, som laver. Shamballa er startet for seks år siden, men det betyder jo ikke, at de pludseligt ejer retten til den slags,” siger han og fortsætter:

”Han (Mads Kornerup, designer og medejer af Shamballa, red.) har prøvet at presse mig til at give procenter af min virksomhed, fordi han påstår, at det er ham, der har opfundet macramé, men prøv lige engang at google ’macrame!’,” siger designeren, der derfor også har afvist forslaget om provision.

Jannik Olander har stor respekt for Mads Kornerups design, og understreger, at han aldrig har ønsket at skade dem.

”Nialaya har mere end 600 forskellige designs. Shamballa har måske 30-40 designs, gætter jeg på. Mads (Kornerup, red.) mener at seks til otte af mine armbånd minder for meget om hans. Jamen, helt ærligt. Big deal? Nej! Så fjerner jeg da bare de seks designs. Vi kunne have løst det over en kop kaffe – anytime,” siger han og afviser samtidig, at Shamballas annoncer i Olanders (nu hedengangne) magasin SkyBlue Magazine skulle have inspireret hans smykkeproduktion:

”Det er korrekt, at Mads Kornerup har annonceret i mit luksusblad. Han fik i øvrigt meget bedre priser end alle andre. Han sendt mig et færdigt materiale, som jeg ikke har kopieret ud fra. Han har i øvrigt aldrig sendt mig nogle armbånd. Det er løgn. Jeg har heller ingen partner, som der står i deres pressemeddelelse. Det er også løgn,” siger Jannik Olander, inden han slutteligt fortæller, at han aldrig ønskede at skade nogen:

”Jeg har ingen intentioner om at træde nogen over tæerne, og jeg ønsker dem (Mads og Mikkel Kornerup, red.) al held og lykke i deres fremtidige virke.”

LÆS OGSÅ: Kopisag – Danske Shamballa hiver smykkekonkurrent i retten

Foto: Nialaya