Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Hver fjerde dansker køber julegaver på nettet

Ny rapport fra Dansk e-handelsanalyse viser, at hver fjerde dansker forventer at købe julegaver på nettet i år.
Ny rapport fra Dansk e-handelsanalyse viser, at hver fjerde dansker forventer at købe julegaver på nettet i år.

Der bliver gang i julehandlen på nettet i 2010, hvor hver fjerde dansker springer køen over i forretninger, og køber en eller flere gaver hjemmefra via nettet. Det viser Dansk e-handelsanalyse for 3. kvartal 2010 ifølge en pressemeddelelse fra FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel.

Det bliver især cd’er, dvd’er og spil, der købes via nettet, ligesom legetøj – til både store og små – er hentet via e-handel, inden de ender under træet. Elektronik, som fx mp3-afspillere og digitalkameraer tager andenpladsen, mens traditionelt legetøj kommer ind på tredjepladsen. Alle varegrupper – fra gavekort over smykker til tøj og fritidsudstyr – nævnes imidlertid som online gaveindkøb.

”Der tegner rigtigt godt for e-handlen i julen, og kundernes planer passer også fint med de forventninger, som e-handlende har til julehandlen," siger Annette Falberg, der er adm. direktør i FDIH, og den øgede net-julehandel betyder, at Post Danmark regner med 50 pct. flere pakker de kommende måneder.

Det er FDIH, Foreningen for Distance- og Internethandel, der står bag Dansk e-handelsanalyse i et tæt samarbejde med Post Danmark og Nets. Epinion gennemfører analysen via sit Danmarks webpanel.

Kilde: FDIH