Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Miljømærkning Danmark barsler med bæredygtigt tekstilforum

Mærkningsordningen bag Svanen og Blomsten åbner op for netværk omkring bæredygtig tekstilproduktion.
Mærkningsordningen bag Svanen og Blomsten åbner op for netværk omkring bæredygtig tekstilproduktion.

De små mærker, Blomsten og Svanen, der guider bevidste forbrugere i retning af de mest bæredygtige produkter, er ikke kun at finde på rengøringsmidler, også tøj og tekstiler kan nemlig gøre sig fortjent til blåstemplingen.

Det sætter Miljømærkning Danmark fokus på om knap en måned ved konferencen Mode, miljø og markedsføring, men seniorkonsulent i Miljømærkning Danmark forklarer, at det bestemt ikke er det eneste af organisationens initiativer, modebranchen kan få glæde af:

”Konkret har vi et nyt nationalt dialogforum for bæredygtig tekstilproduktion på tegnebrættet. Vi kalder det foreløbigt ’tekstilpanelet’, men formodentlig bliver det til ’et forum for bæredygtig tekstil’,” fortæller senior kommunikationskonsulent i Mijlømærkning Danmark, Tine Due Hansen, der det seneste årti har arbejdet med bæredygtige tekstiler.

”Tanken er at skabe et rum, hvor man kan gå i dialog med aktører i hele produktionskæden og bygge bro mellem forskellige vidensinstitutioner: konsulenter, teknologiforskning, myndigheder osv.,” fortsætter konsulenten, der videre peger på, at de to mærker Blomsten og Svanen ikke kun er til for slutbrugerens bedste. Når en t-shirt bliver svanemærket, er den nemlig ikke bare sundere for køberens hud, der garanteres også for, at tekstilerne gennem produktionen ikke har svinet eller på anden måde været til fare for menneskene, der arbejder i fremstillingsprocessen.

Konferencen Mode, miljø og mærkning er åben for alle interesserede og finder sted den 18. november. Læs mere her.

Og følg med på FashionForum.dk for nyt om Miljømærkning Danmarks forum for bæredygtige tekstiler.

Tilmeld dig FashionForum.dk’s nyhedsbrev her.