Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_H&M-leverandør fyrer 300 arbejdere

En af H&M's cambodjanske leverandører har fyret 300 arbejdere efter en strejke.
En af H&M's cambodjanske leverandører har fyret 300 arbejdere efter en strejke.

En cambodjansk leverandør til H&M har stukket 300 arbejdere en fyreseddel, efter at mere end 10.000 tekstilarbejdere ved River Rich-fabrikken uden for Pnom Penh i sidste måned strejkede for hævet lønnen fra den nuværende mindsteløn på 61 dollar pr. måned. Det skriver Habit.se.

Den cambodjanske arbejdsgiver anser strejken for ulovlig men understreger, at samtlige fyrede medarbejdere kan få deres job igen, hvis de skriftligt erkender at have nedlagt arbejdet ulovligt. Omvendt peger repræsentanter for de strejkende tekstilarbejdere på, at strejken var fuldt lovlig, at de derfor ikke har planer om at erkende noget andet.

Ifølge Sveriges Radio har H&M ikke ageret i sagen, andet end ved pr. brev at opfordre River Rich til at forsøge at løse tvisten med fagforbundet.

"Vi har begrænsede muligheder for at handle," siger Helena Helmersson, der er ansvarlig for leverandørledet i H&M til Sveriges Radios P1, og hun fortsætter:

"De begrænsede handlemuligheder beror på, at det fra domstolsside er besluttet, at de strejkende skulle returnere til deres arbejde efter tre dage, hvilket nogle ikke gjorde. Dog kan man stille spørgsmålstegn ved, om det er det rette med en domstolsbeslutning, vores udgangspunkt er, at arbejdsmarkedsparterne skal blive enige ved forhandlingsbordet," slutter hun.
 
H&M har ikke i dag planer om at afbryde samarbejdet med leverandøren, da denne ikke åbenbart har begået brud på H&Ms code of conduct.

Kilde: Habit.se