Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Syv skarpe til Lotte Freddie

Modejournalist Lotte Freddie fortæller om sine inspirationskilder og om yndlingsjakken fra H&M.
Modejournalist Lotte Freddie fortæller om sine inspirationskilder og om yndlingsjakken fra H&M.

De inspirerer os og får os til at stræbe lidt højere. FashionForum.dk har spurgt en række af Danmarks kreative ledere og stærke innovatører, hvor de finder deres inspiration. Her er det Lotte Freddie, moderedaktør på Dagbladet Børsen.

Hvor og hvornår tænker du bedst?
Når jeg sidder i bilen, ligger i  min seng eller er på rejse. Men alle vegne leder jeg efter inspiration. Fx på rejser, i film, artikler eller på museer. 

Hvornår er du sidst stødt på en rigtig god ide –og hvad var det?
Da  Kronprinsesse Mary blev valgt til en af verdens 10 bedst klædte kvinder i Vanity Fair. I forhold til tendenser er det de ny 50’er længder. Find inspiration i film som Far From Heaven og Revolutionary Road eller i tv-serien Mad Men.

Hvilke egenskaber er vigtigst hos en dygtig leder?
At være entusiastisk, have stor viden, besidde humor, samt at være åben for nye ideer og forslag. At lade eksperter være eksperter, og derfor lade være med at rette særlig meget i deres artikler og indlæg.

Hvordan kobler du af?
Med en omgang havearbejde, gode film, gode artikler, eller nogle nemme kryds & tværs.

Nævn de sidste fem bøger du har læst.
"Angelas Aske" af Frank McCourt, "Justice" af Domenick Dunne, "A Year in the Merde" af Stephen Clarke, "Past Imperfect" af Julian Fellowes og "The Lovely Bones" af Alice Sebold.

Hvilket stykke tøj er du gladest for i din garderobe?
En blomstret, sort velourfrakke fra H&M – den er over 15 år gammel, ligner en original Emanuel Ungaro, og vækker opsigt overalt

Hvilket dansk modebrand skiller sig for dig særligt ud – og hvorfor?
Malene Birger. Hendes design er internationalt til rimelige priser. Det kan bruges til alting, alle vegne. Ivan Grundahl skiller sig også ud, og fælles for ham og Malene Birger er, at de imponerer i udlandet, når man bærer deres tøj. 

LÆS OGSÅ:

Syv skarpe til Christian Have

Syv skarpe til Emilia van Hauen

Syv skarpe til Peter Damgaard