Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Peter Jensen i konkurrence om DSB-uniformer

Blandt andet Peter Jensen og Noir Illuminati II deltager i DSB's uniformdesignkonkurrence.
Blandt andet Peter Jensen og Noir Illuminati II deltager i DSB's uniformdesignkonkurrence.

DSB’s 4500 ansatte skal have nye uniformer, og statsbanerne har i den sammenhæng mandag den 20. september søsat en konkurrence, hvor en række velrenommerede designere skal kæmpe om at skabe den helt rigtige arbejdsdragt, der udstråler både service, tryghed og autoritet.

Blandt andet Peter Jensen og Noir Illuminati II er blandt deltagerne, der desuden tæller Pernille Schwarz, Christian Westphal, Goodmorning Technology og Sidsel Kjøller Damkjær samt Kontrapunkt.

”Det er fantastisk dejligt, at så mange af tidens mest spændende designere har lyst til at være med til at udvikle og præge DSB’s nye uniformer, og vi ser meget frem til at få nogle flotte bud på, hvordan uniformerne bedst udtrykker DSB som en international og moderne virksomhed. Vores medarbejdere servicerer vores gæster på mere end 195 millioner årlige rejsekilometer, og det kræver, at de er godt klædt på til opgaverne,” siger underdirektør i HR Susanne Mørch Koch.

Ønskerne til den nye uniform tager ifølge en pressemeddelelse fra DSB udgangspunkt i både DSB’s vision og de behov, medarbejderne blandt andet har givet udtryk for under forberedelsen af konkurrencen.

”Uniformerne skal afspejle, at DSB er en serviceminded og grøn virksomhed. Det er gennemgående i alt, hvad vi laver, og kunderne skal se det, når de køber billet eller møder personalet i toget undervejs. Men vi lægger også vægt på, at uniformen skal være behagelig at have på og have gennemtænkte detaljer, der støtter medarbejdernes arbejdsopgaver, og udstråler tryghed og autoritet,” siger Susanne Mørch Koch.

Konkurrencens vinder kåres i det tidlige forår 2011, og den nye uniform vil ligge klar til medarbejderne i løbet af de næste år. Den kommer til at erstatte DSB’s nuværende uniform, der på det tidspunkt vil have mere end ti år på bagen.