Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Koncern bag Zara i kanonvækst

Inditex Group, der ejer blandt andet Zara-kæden, har haft 14 pct. vækst i første halvår 2010.
Inditex Group, der ejer blandt andet Zara-kæden, har haft 14 pct. vækst i første halvår 2010.

Inditex Group, der blandt andet ejer den spanske modetøjsgigant Zara, har haft 14 pct. fremgang i de første seks måneder af 2010. Virksomheden omsatte for mere end EUR 5,5 mia. og afsluttede således første halvår med en nettoindtjening på EUR 628 mio., svarende til en stigning på imponerende 68 pct.

Det er særligt gruppens indtræden på det indiske marked, der har sat fut under omsætningen, og med flere nyåbnede Zara-butikker i både Mumbai og Delhi tegner Asien sig nu for 14 pct. af Inditex’ samlede salg. Spanien, hvor flere af koncernens kæder er at finde på snart sagt hvert andet gadehjørne, tegner sig alene for knap en tredjedel af koncernens omsætning, resten af Europa trækker 45 pct. af salget, mens godt en tiendedel af omsætningen hentes i USA.

Inditex åbnede ifølge en meddelelse fra selskabet yderligere 173 butikker i 37 lande i løbet af årets første seks måneder, og er nu repræsenteret i 77 lande med i alt 4780 butikker. Inditex ejer blandt andre modekæderne Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius og Pull & Bear.