Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Barbara i Gongini springer ud som costumier

Betty Nansen Teatret blænder den 25. septemebr op for hævndramaet Elektra med kostumer af Barbara I Gongini.
Betty Nansen Teatret blænder den 25. septemebr op for hævndramaet Elektra med kostumer af Barbara I Gongini.

Hun har tidligere lavet tøj til Sort Sol, er blevet udråbt som en af vor tids mest spændende designere og modtog i 2008 et arbejdslegat fra Kunststyrelsen. Nu springer danske Barbara í Gongini også ud som kostumier på Betty Nansen Teatret.

Med stærke farvekontraster, strikket tyl og gigantiske hoftestykker sætter hun sit præg på hævndramaet Elektra, der vises på teatrets anneksscene Edison fra d. 25. september.

”Jeg leger og eksperimenterer mig frem. Det er en utroligt spændende opgave at formidle stykkets figurer gennem design. Ikke mindst fordi der er store temperamenter og følelser på spil,” siger Barbara í Gongini i en pressemeddelelse fra Betty Nansen Teatret.

Den færøske designer blev uddannet fra Danmarks Designskole i 1996. Siden har hun været involveret i en lang række moderelaterede tiltag som fx kollektivet Kønrög, der fra 2001 til 2006 prægede den danske modebranche fra en lille butik i det indre København.

I dag står Barbara í Gongini på egne ben, og især tyskerne elsker hendes stil, og førende modeblogs som Lesmads.de har rost í Gonginis konceptuelle snit, der er inspireret af det kolde, nordiske univers.

Kostumerne til Elektra sammensættes af basisdele fra designerens eksisterende kollektion og nylavede hofte- og skulderstykker, knæled og kapper, der understreger personernes egenskaber. Resultatet bliver moderne og provokerende, forklarer Barbara í Gongini.

“Jeg kan godt lide at bruge folks forventninger til tøjet. En hoftestiver ved de fleste, hvad er. Derfor kan den være ekstra interessant, hvis den bliver brugt som hovedbeklædning,” forklarer Barbara í Gongini.

Stykket Elektra beskrives af Betty Nansen Teatret som ”en barsk og brutal beretning om en ung kvindes ære fortalt med syrede videoprojektioner, kraftfulde performere og en blandet besætning af garvede og spritnye kræfter.” Niclas Bendixen er instruktør, og i stykkets bærende roller ses Andrea Vagn Jensen, Marijana Jankovic og André Babikian. Desuden medvirker seks unge performere fra teatrets ungdomsafdeling C:NTACT.