Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Anmeldelse: Minimarket

Inspireret af okkulte fænomener havde svenske Minimarket skabt en casual kollektion i et for designertrioen opdateret formsprog.
Inspireret af okkulte fænomener havde svenske Minimarket skabt en casual kollektion i et for designertrioen opdateret formsprog.

En hvid stige med gevirer mødte publikum udenfor Rådhushallen til Minimarkets show, og var man modig nok til at gå under den, åbnede Rådhushallen sig med et funky tribal inspireret set up – en skriggul catwalk lagde sin vej omkring en samling af hvidt og sort træ i bedste åndefordrivelsesstil. De tre svenske Minimarket-søstre havde nemlig til deres SS11 kollektion ladet sig inspirere af overtro og okkulte fænomener.

Det er tredje gang, at Minimarket er med på Copenhagen Fashion Week, og både deres SS10 og AW10 kollektioner havde en anden futuristisk 1960’er fornemmelse over sig i både farve og formsprog. Denne gang havde de bevæget sig i en mere organisk retning og skabt en 1990’er æstetisk kollektion med løse slacks, vidde og lækkert konstruerede trenchcoats, kjoler med bindeeffekt og korte jakker i bløde kvaliteter.

Cut outs viste sig på en denimjakke og som mere diskrete detaljer, mens Minimarket søstrene havde arbejdet med tre forskellige prints i farverne aqua, abrikos og blå, der blandt andet var inspireret af mosaikkerne i kirkevinduer som underbygning af den religiøse tematik.

Minimarkets bestseller accessories, de høje wedges, støvletten med lynlås bagtil og de runde solbriller var blevet opdaterede og komplimenterede kollektionen perfekt.

Stylist Vibe Dabelsteen havde stylet showet og skabt modellernes fantastiske head pieces, der var lige dele chik og savanne og sendte derudover den sidste model ned af runwayen med en voodoo stick. Der er ingen tvivl om, at Minimarket her har skabt endnu en kollektion, som vil blive et salgshit på den urbane slette.

[[addon]]