Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Anmeldelse: Jesper Høvring

Suset fra 1950'ernes couturesaloner kunne mærkes, da Jesper Høvring holdte show på Nimb.
Suset fra 1950'ernes couturesaloner kunne mærkes, da Jesper Høvring holdte show på Nimb.

Smukt. Så kort kan det siges. Showdebutanten Jesper Høvring tilførte Copenhagen Fashion Week SS11 et sus fra 50´ernes couture saloner med et gennemført show i de smukke lokaler på Nimb.

Med pressen godt placeret i de bløde stole, cup cakes på tallerknerne og kaffe i kopperne, var den eksklusive stil lagt, da blide toner fyldte rummet og modellerne entrerede iført noget af det ypperste Danmark kan præstere indenfor skrædderkunst. 

Kollektionen var holdt i farverne sort, nude, isblå og hvid, og spændte lige fra den korte cocktailkjole over de store gallaskrud og sluttede –som det sig hør og bør for et coutureshow- med en hvid brud iført en tung corsage silkekjole.

Kollektionen havde flere gennemgående elementer som for eksempel de smukke rosetter i silke, der gik igen på et skrud af en stropløs, sort silkerobe og en nudefarvet gallakjole. Derudover havde Jesper Høvring brugt franske blonder og pailletter i lange baner både over kjolerne og som små diskrete detaljer. På en sort aftenkjole var den ene skulder bedækket af 650 guld charms i 14 karat guld (og repræsenterede dermed en værdi af ca.1 million kroner) fra smykkefirmaet Pandora, der havde samarbejdet med Jesper Høvring på showet. 

Efter fremvisningen modtog Jesper Høvring stående applaus af blandt andre Didder Rønlund, der selv har haft sin gang i de franske couture saloner. Men selvom at Jesper Høvrings kjoler nok er smukke, taler de til et ekstremt lille segment, og repræsenterer ikke den store nytænkning. Alligevel var det forfriskende med så gedigen og klassisk skrædderkunst på den københavnske modeugescene.

[[addon]]