Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article: Anmeldelse: By Malene Birger, The Woman, fredag d. 13. august, kl. 20.00

Bred underholdning – og tøj – til alle kvinder.
Bred underholdning – og tøj – til alle kvinder.

Med Whitney Houston’s ”I’m Every Woman” som akkompagnement gabte Malene Birgers sommerkollektion over et virvar af kvindetyper og tendenser. De safari-nautical-læder-tendenser, Birger diskede op med, spændte over 60’erne og 70’erne, hvis rock-’n-roll- og hippiestil Birger tit tager udgangspunkt i.
[[addon]]
Til Lanvin-kvinder var der en silkekjole med v-udskæring, der blev samlet foran og faldt draperet ned og et jumpsuit med vandfaldshals. Til Céline-kvinden med hang til 70’erne bød Birger på en beige tunika med påsatte læderlommer og ditto med læderkantbånd. Til romantikerne var der hvide bomuldsskjorter med kniplinger – og til dem, der kan lide Haider Ackermann var der en asymmetrisk faldende slå-om-bluse. Dyrker man Emmanuelle Alt var der læderleggings og bluser med sømandsstriber. Med 64 indgange var kollektionen i den lange ende, men det celebre publikum var underholdt, og man sad og sang med på de musikalske evergreens. 

Det, Birger gør, gør hun godt og underholdende, og hun meget populær i Danmark, og hun har også godt fat i det engelske marked – og med en omsætning på 196 mio DKK er hun ét af de mere lukrative af IC Companys mærker. Birger befandt sig godt mellem skødesløse jakkesæt og eveningkjoler, tilsat turban med hat over og lidt etniske muslingeskalkæder, men hun rykker ikke moden nogen steder hen, men følger den snarere nøje.