Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Anmeldelse: Rützou

Susanne Rützous sommerkollektion var denne gang inspireret af Schiele og Klimt, men stadig umiskendeligt meget Rützou.
Susanne Rützous sommerkollektion var denne gang inspireret af Schiele og Klimt, men stadig umiskendeligt meget Rützou.

Rützou er umiskendeligt meget Rützou. Brandets DNA løber som en rød tråd gennem alle chefdesigner Suzanne Rützous kollektioner. Og sommer SS11 kollektionen er ingen undtagelse. Her viste designeren en florlet kollektion bestående af de evige Rützouske signatur styles; de army-inspirerede haremsbukser, korte løse sommerkjoler med draperinger, små boleroinspirerede jakker og en nytilkommer i signatur-familien; buksedragten. 

[[addon]]

Denne gang havde den garvede designer dog ladet sig inspirere af Egon Schiele og Gustav Klimt, og det sås tydeligt i farvepaletten der, foruden Rützous ofte benyttede farver; stærk lime, klar lilla og sort også bevægede sig over i kunstnernes farvebrug; lyse toner i form af pasteller, nude og en sart lavendel. Brudt her og der af en helt klar koboltblå som sås på en klassisk Rützou sommerkjole, eller en mørk flaskegrøn der viste sig på en kort helblondekjole. Lette, crepede toppe bar et småblomstret print, der var inspireret af Klimts streg, men det var modellernes opsatte, men touperede og uglede hår og de bombastiske guldhalskæder der især gjorde referencen tydelig.

Suzanne Rützou er blandt andet kendt for sine prints, og de var også her både hyppige og yndige – men et dråbeformet print på en kort, grå kjole og ditto leggings virkede for meget som et flashback til en anden kollektion. Ligesom at der med 48 indgange og ikke meget nyt under solen igen måske godt kunne være plads til en beskæring.

Men tilbage til Klimt. Med referencen in mente viste Suzanne Rützou en sammenhængende og sommerlig kollektion, der er lettere og friskere i sit udtryk end mange andre danske SS11 kollektioner, der er blevet vist hidtil i denne omgang af Copenhagen Fashion Week.