Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Anmeldelse: S'NOB de Noblesse, fredag den 13. august klokken 15.00

Snittet var damet, og farverne havde vi set før. Efter en kreativ intro faldt showet desværre til jorden med konventionelle styles.
Snittet var damet, og farverne havde vi set før. Efter en kreativ intro faldt showet desværre til jorden med konventionelle styles.

Fra højtalerne lød noget, der mest mindede om den høje, skærende lyd, det frembringer, når man gnider en våd finger langs kanten på et vinglas. Nogle måtte holde sig for ørerne, og der var således altså lagt op til noget væsentligt mere avantgarde end de halvdamede silkekjoler, modellerne var iklædt, da S’NOB de Noblesse-showet (endelig) gik i gang.

På podiet kom aquaprints, dybe og draperede udskæringer, som vi efterhånden har set det i en række shows. Det hele havde et noget damet look, der dog var forsøgt forynget med stramme wet look-hestehaler og et par lædertoppe og den snart klassisk, men desværre uden held – kollektionen fremstod som et hele meget konventionel og med lidt for mange farver og snit, som vi sagtens kan huske fra sidste sommer: laks, petroleum og tulipannederdele..

Dog skilte enkelte indgange sig positivt ud. Dels var en kamelfarvet læder t-shirt sat lækkert sammen med en lysere nederdel med masser af vidde og tætrynket, læderbesat bærestykke ligeledes den dybe, næsten orangebrune kamelnuance. På samme måde gjorde en blondetop (old news) sig godt, af den simple grund, at den i stedet for sort eller hvid, var holdt i en neutral, brun nuance.

Og så var der endeligt et par ’bling’-indgange, der var, om end ikke kønne og nybrydende, så i hvert fald en ny måde at skabe den effekt, pailletter gjorde det for få år tilbage. Toppe, kjoler endog gamacher besat med skinnende sølvsten og spejlstumper gav en ret fed effekt, men man mistænkte dog stenene for kun at kunne holde til en enkelt aften i byen. Dog skal nye materialer altid bifaldes, og om ikke andet var dette da meget…morsomt.

Showet var altså alt i alt, også med det for øje, at kundeskaren ikke tæller de samme som køber Vilsbøl de Arce, en konservativ omgang med alt for mange gengangere – tøj, vi alle sammen allerede har i skabene fra sidste sæson. I vinter, da S’NOB de Noblesse kun var Noblesse, var snittene skarpe, men denne gang trak stylingen i alt for mange forskellige retninger – og de fleste var desværre ikke lige så heldige som i vinter.