Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article: Terminal 2 trendshow, d. 11. august 2010

Showlocation og Sex Pistols hommage fungerede bedre end selve tøjet til Terminal 2s trendshow.
Showlocation og Sex Pistols hommage fungerede bedre end selve tøjet til Terminal 2s trendshow.

Måske spillede det ind, at bænkene – og dermed anmelderkorpsets bagdele – var godt våde, da showet endelig gik i gang. Måske bør man blot overveje, om en streetwearmesse overhovedet skal have et eget trendshow.

Det kan selvfølgelig også blot tænkes, at orange frottéminishorts over flaskegrønne leggings, der skærer lige midt på skinnebenet, bare ikke rigtigt er en catwalk værdig? I hvert fald lod Terminal 2-showet en del tilbage at ønske, selvom Uffe Buchard og resten af Style Counsel havde gjort, hvad de kunne, og kreeret fantasifulde showpieces, der ledte tankerne i retning af strandhugst med coladåser, affaldssække og søstjerner i hovedbeklædningen.

CPH Vision lancerede under forrige modeuge deres streetwearmesse, Terminal 2, hvor udstillere som Björn Borg, Adidas, Hummel, Svea og Just Female for fremtiden kan findes. Messen har til huse i de gamle terminalbygninger på DSB’s banelegeme midt imellem Fisketorvet og Halmtorvet, og det var også her trendshowet fandt sted i et råt miljø med bierstube-bænke og rustne jernplader.

Begyndelsen af showet var næsten det bedste. En stor bus blev kørt ind på scenen med et Union Jack-inspireret banner påmalet ’Anarchy’ foldet ud lang siden. Bussen fungerede efterfølgende som et strålende bagtæppe for trendshowets første indgange med slet skjult hommage til Sex Pistols og firsernes britiske punkmiljø.

Og skal man fremhæve noget positivt ved – nåja – tøjet, må det da også være de første par indgange, der havde hentet inspirationen i netop en blanding af punk og tidlig 1990’er grunge under overskriften ”East London – Megalopolitan Nightingales”.

Her var der runde solbriller à la Osbourne, sarte blondeærmer, iturevne nyloner og masser af volumen på underdelene. Men i det store og hele ville vi nok have været bedre tjent med bare at se tøjet på bøjlerne hos de respektive udstillere – dog ikke på grund af setuppet, der egentlig var smukt og stemningsfuldt mellem to byger. Men ganske enkelt fordi tøjet nok ikke helt kan bære en catwalk – og omvendt.