Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Blog_New York tease

Soullands Lisa Hardgrove måtte en tur til New York for at hente Soullands kollektion inden modeugen kunne begynde. Læs om hendes 18-timers NYC-eventyr her, og hvordan arbejdspres bliver afløst af high-fives og ipodbattles på kontoret.
Soullands Lisa Hardgrove måtte en tur til New York for at hente Soullands kollektion inden modeugen kunne begynde. Læs om hendes 18-timers NYC-eventyr her, og hvordan arbejdspres bliver afløst af high-fives og ipodbattles på kontoret.

Jeg sidder i et fly på vej til New York. Jeg skal være der i ét døgn, hvis man inkluderer transporten til og fra lufthavnen. Det er det vildeste tease for en New York-oholic som mig. Efter et døgn på Manhattan er det hjem til København og til modeugen.

Og hvorfor er det lige, at jeg skal flyve over Altanen og tilbage igen indenfor to døgn? Delta-medarbejderen ved check-in skranken kiggede også underligt på mig, da jeg gav hende mit pas. Forklaringen kommer her; i dag er lørdagen inden Copenhagen Fashion Week, Soulland skal holde show onsdag aften, og vores spring/summer 2011 kollektion, som vi skal vise frem under modeugen, har siddet fast i New York i over to uger. Vi har alle slidt og slæbt for at få den hjem, og nu har vi ikke mere tid, så jeg har fået den ædle opgave at hente de kostbare goder hjem til Danmark. At flyve til New York er bestemt ikke den optimale løsning; det tager en masse tid, det er dyrt, og ud fra et miljømæssigt perspektiv er det svært at forsvare. Men det er nødvendigt. Uden en kollektion vil alt vores hårde arbejde i løbet af de sidste par måneder være lige meget.

Ugerne op til et show er fyldt med uforudsete udfordringer. Det kan være alt fra modeller, der melder afbud, til brandmyndigheder, der ikke mener, at der skal være 500 personer i et lokale, der er godkendt til 200. I vores tilfælde er det en kollektion, der sidder fast i en lagerbygning på Manhatten. Jeg vil ikke hævde, at vi elsker udfordringerne i Soulland-regi, men nogen gange tror jeg, at det er en af vores største drivkræfter. Når det har været op ad bakke i en periode, og vi endelig knækker den, afløses arbejdspresset af high-fives, dansekonkurrencer og ipod battles på kontoret. Det er fedt, når det lykkes, og det er særligt fedt, når det har været svært.  

Evnen til at være fleksibel og se muligheder alle steder er en kerneværdi hos Soulland. Jeg har været med på holdet i et år og har allerede fået under huden, at alt kan løses og alt kan lykkes. Det skal bare liiiiige kringles på den rigtige måde. Det kommer tydeligt til udtryk på kontoret op til showet. Soulland holder til i et uglamourøst kælderlokale på Frederiksberg, og i ugerne op til showet er det i konstant forandring, når der skal laves musik, video, pakkes invitationer  – samtidig med at der hænger moodboard og arbejdstegninger af autumn/winter 2011 kollektionen over alt. Den skal nemlig designes i samme periode. En arbejdsstation til videoredigering popper op, et lysbord hentes frem og har dobbeltfunktion som pakkebord og ekstra arbejdsplads, mens møder bliver afholdt på bænken foran kontoret. Dagen efter har alt fået en ny plads, fordi der er kommet nye varer.

Fleksibiliteten gælder hele arbejdsholdet, og jeg tror, det er helt afgørende at være fleksibel og åben, når man er en lille virksomhed med store ambitioner. Soullands fremtid er bygget på alle de små sejre, og vi har brug for mange af dem for at indfri vores ambitioner. Man kan ikke sige, at vi altid får det, som vi vil have det, men vi er gode til at udnytte vores muligheder. Det håber jeg forbliver en kerneværdi, uanset hvor Soulland er om 5 eller 10 år.

Lige nu glæder jeg mig overordentligt meget til en New York dirty Martini og til et døgn i en fantastisk by, men jeg glæder mig endnu mere til at komme hjem til København og vise kollektionen frem på onsdag. Jeg håber, I vil tage godt imod den.
Lisa