Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Press_Konstruktøren_designer_på_kroppen

Annette Vang fra TEKO viser dygtigt konstruktørarbejde på Gallery International Fashion Fair.
Annette Vang fra TEKO viser dygtigt konstruktørarbejde på Gallery International Fashion Fair.

Konstruktionen af en jakke så stor som soveposer og et par shorts i silke og gennemsigtig organza var nogle af de udfordringer, Annette Vang stod over for, da hun i samarbejde med en studerende fra Royal College of Art i London knoklede med sin afgangskollektion på TEKO i Herning.

Designeren, der hedder Astrid Andersen og har en bachelor fra TEKO, havde ladet sig inspirere af såvel spanske tyrefægtere som amerikanske hiphoppere og den spændende blanding af maskulin magtdemonstration og feminint bling bling, der kendetegner begge stilarter. Samarbejdet med Astrid har været både spændende og meget lærerigt, og der er sendt masser af sms’er og mails med billeder og beskrivelser frem og tilbage mellem Herning og London.  

”Det har været en kæmpeudfordring for mig, der ellers altid har lavet dametøj at konstruere herretøj, der tit har mange flere detaljer, og den udfordring har været med til at give mig det sidste,” siger Annette og fortæller, at i modsætning til normalt, hvor man tegner i to dimensioner på computeren, har hun arbejdet tredimensionelt på en gine.

”Det var nødvendigt for at få detaljerne på plads og for at få de forskellige materialer til at arbejde sammen i det rigtige udtryk. Fx var jeg nødt til at lade en sovepose agere dynejakke for at få linjerne til at sidde rigtigt,” fortæller Annette.

Resultatet er blevet en eksklusiv hiphopkollektion med flotte detaljer, hvilket ikke mindst skyldes Annettes dygtige konstruktørarbejde, som hun scorede topkarakter for. Hun er af de 16 udvalgte designere og konstruktører fra TEKOs afgangshold, der præsenterer deres kunnen på skolens show ved The International Fashion Fair Gallery torsdag den 12. august kl. 11 under modeugen i København.

Det var en uddannelse som beklædningshåndværker på TEKO og en læretid hos en skrædder, der gav hende lysten til at blive konstruktør. Og det har hun ikke fortrudt.
Som konstruktør er det hende, der laver mønstrene til de enkelte dele og sørger for, at snittet sidder rigtigt, at detaljerne fungerer, som de skal, og at modellen tager sig godt ud, uanset om størrelsen er 34 eller 44. 
”Udfordringen som konstruktør er at være med til at give designet det rigtige udtryk på kroppen, og man kan sige, at konstruktøren designer på kroppen,” siger Annette.

Allerede inden Annette var færdig på TEKO, blev hun ansat hos firmaet Gustav ved Vejle.
”For mig er det vigtigt at arbejde et sted, hvor man ikke går på kompromis med pasform, og derfor er jeg glad for at være blevet ansat hos Gustav, der satser stærkt på lækkert tøj til kvinder i en god kvalitet og med en super pasform,” siger Annette, der planlægger at blive hos Gustav i mange år, selv om hun ikke vil afvise, at hun på et tidspunkt vil prøve talentet af i udlandet eller være leder af en konstruktionsafdeling.

Profil: Annette Vang Hansen 25 år.
Annette kommer oprindeligt fra Hee tæt ved Ringkøbing. Efter en uddannelse som Beklædningshåndværker fra TEKO tog Annette Designteknologuddannelsen med speciale i modelkonstruktion. Den har hun så bygget videre på i de sidste 1,5 år og får dermed en Professionsbachelor med specialet Pattern Design.

Yderligere oplysninger: Annette Vang på 24 24 22 20 eller annettevang@hotmail.com.

Se billeder på http://www.bibiberge.dk/vang/

FAKTA OM TEKO
TEKO er Skandinaviens største design- og businessskole inden for mode- og livsstilsbranchen. Med mere end 40 års erfaring og adresser i både Herning og Århus samler TEKO flere end 1100 unge mennesker, der uddanner sig  inden for områderne tøj, møbler og boliginteriør. Skolen leverer uddannelser til alle led i en virksomheds produktion, uanset om det handler om design, konstruktion, indkøb, retail eller marketing.
Herudover kan branchen hente ny viden eller få rådgivning i form af efteruddannelse og konsulentydelser fra TEKOs videncentre.
TEKO er en del af VIA University College, som er Danmarks tredjestørste uddannelsesinstitution med uddannelser i hele Region Midtjylland.