Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Wood Wood fra Nørrebro til D'Angleterre

Det nørrebrobaserede streetmærke Wood Wood har afholdt deres show i både diskrete baggårde og på højtprofilerede luksushoteller. Det vigtigste er nemlig, at der er sammenhæng mellem kollektionens grundtone og omgivelserne.
Det nørrebrobaserede streetmærke Wood Wood har afholdt deres show i både diskrete baggårde og på højtprofilerede luksushoteller. Det vigtigste er nemlig, at der er sammenhæng mellem kollektionens grundtone og omgivelserne.

Det hele begyndte i Galerie Asbæk i 2007, hvor Wood Wood med deres første show nogensinde spåede en farverig A/W-sæson. Siden er streetdrengenes showtur gået forbi både slidte lagerlokaler, fornemme luksushoteller og ikke mindst har de proppet gademoden tilbage på gaden. [[addon]]Sidste sommer valgte Wood Wood nemlig at afholde show under åben himmel i Peder Hvitfeldts Stræde – lige foran døren til deres butik centralt i København med hujende tilskuere og et hurtigt besøg af et tamburkorps. I vinter var asfalt imidlertid skiftet ud med bonede gulve på D’Angleterre. Kontrasten var slående, og FashionForum.dk kunne ikke dy sig for at spørge Wood Wood-medstifter Karl-Oskar Olsen, hvad han egentlig mener giver den bedst virkning – eksklusivt eller street?

”Begge dele fungerer. Men det er vigtigt, at der på en eller anden måde bliver bygget nogle lag op, som skaber en dybde eller kontrast. Hvilken musik bliver der spillet, hvad serveres der at drikke. Men mest af alt handler det om sammensætningen af mennesker. Vores shows er nødt til at være en blanding af kunder, venner og fans,” siger han.

Modebranchen er inviteret til privatfest

Og netop stemningen er altid noget ganske særligt til Wood Woods show. Den minder mest af alt om den, man kender fra en privatfest, og det kan end ikke D’Angleterres prominente omgivelser tage luften af. Og så er luksushotellet i øvrigt slet ikke helt så fremmed land for Karl-Oskar Olsen, som man måske kunne have forventet.

”Min mor arbejdede som ung, nyuddannet kongelig syerske på Alt for Damerne i 1960erne. Her arrangerede de trendshows i Palmehaven, og efter en samtale faldt det os naturligt at lave et show derinde,” forklarer han.
 
Senere denne uge skal showet stå i udstillingsbygningen Den Frie ved Østerport Station. Det vigtigste er nemlig, at kollektion og location komplementerer hinanden.

”Denne gang hedder vores kollektion Sunny Side Up. Kollektionen er lys og positiv. Derfor syntes jeg, det kunne være sjovt at vise den i Bindesbølls smukke mesterværk, Den Frie [Udstillingsbygning], fordi kollektionen går fint i tråd med de store åbne rum,” siger han.

Men harmonien kan også blive for massiv, og Karl-Oskar Olsen tilføjer, at kollektionen og stedet faktisk spiller så godt sammen i år, at Wood Wood har valgt at tilføje nogle elementer for at skabe lidt kontrast. Hvad disse – endnu hemmelige – elementer er, må du følge med på FashionForum.dk torsdag for at blive klogere på.

Foto: Sacha Maric/Copenhagen Fashion Week