Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Modeugens aktører: Sidsel Marie Bøg

Med de mange sponsoraftaler professionaliseres modeugen, og det kan hår- og makeupartist Sidsel Marie Bøg mærke i sit arbejde under Copenhagen Fashion Week SS11. Mød hende her i modeugens aktører.
Med de mange sponsoraftaler professionaliseres modeugen, og det kan hår- og makeupartist Sidsel Marie Bøg mærke i sit arbejde under Copenhagen Fashion Week SS11. Mød hende her i modeugens aktører.

Copenhagen Fashion Week SS11 er over os og det er nu, at de mange forberedelser skal stå deres prøve rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og bringer derfor en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

Der er mange aktører under modeugen. Den næste i rækken er Sidsel Marie Bøg, der er hår- og makeup artist og produktudvikler af make-up. Hun går en travl uge i møde og mærker tydeligt i sit arbejde, at modeugen professionaliseres. Mød hende her.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week? 
Som make-up artist forbereder man sig jo rent praktisk på den måde, at man sikrer sig, at man har indkøbt alt, så man er klar til alle situationer. Så jeg har et stort arsenal af produkter liggende inden ugen går i gang. Jeg arbejder freelance og har en agent, som booker mig til de forskellige jobs, og hun sørger så for alt det økonomiske og formelle omkring det, så jeg ikke skal tage mig af den del.

Den kreative forberedelse går på at at suge til sig og at have samtaler med de forskellige designere. Her finder vi i samarbejde ud af, hvordan de forskellige looks skal være. Tit er det sådan, at når man har lavet kampagne og lookbook for en designer, så bliver man også booket til showet. 

Derudover forbereder jeg mig mentalt, og forsøger at prioritere at få slappet af og ladet op et par dage inden modeugen går i gang. I det omfang det kan lade sig gøre altså.

[[addon]]

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?
Jeg skal lave en masse shows som del af blandt andet Max Factors og L’Oreals teams. Det er blandt andet The World’s Greatest catwalk, Guldknappen, og Bllack Noir denne sæson.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?
Jeg har typisk 2-3 shows om dagen fra onsdag til lørdag. Det er super fedt. Som make-up artist arbejder man jo ofte alene, men til modeugen får vi lejlighed til at være sammen med vores kollegaer. Men det er også nogle vanvittigt hektiske dage, og vi er nogle gange næsten ikke færdige med det ene show, før vi tager videre til det næste. Arbejdet backstage er meget mere hektisk end mit daglige arbejde på kampagner og lignende, og det er ikke altid koreografen tager højde for, at der er skal være tid til vores arbejde. Så er der lige pludselig en prøve, hvor de skal bruge alle modellerne osv. Så der er ikke den samme fokus og koncentration. Men omvendt er stemningen høj og adrenalinen pumper derudaf. 

[[addon]]

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week?
Jeg forventer en høj grad af professionalisme. Modeugen har ændret sig i forhold til tidligere på den måde, at jeg nu bookes i sponsorhold. Førhen var det bare en designer eller et produktionsselskab, der bookede de forskellige make-up artister, frisører osv. Men nu bliver der taget vare om alt, og det professionaliserer sådan set bare Copenhagen Fashion Week. Og på den måde minder den mere og mere om de internationale modeuger. Det betyder også, at der er flere designere, som måske ikke har de store budgetter, der kan få lavet professionelle hår- og makeup look, fordi der er så meget spons på modeugen, og det er jo en positiv udvikling.

Derudover forventer jeg at få lavet en masse spændende makeup-looks. Og så forventer jeg selvfølgelig at være sammen med en masse glade mennesker.

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Jeg glæder mig særligt meget til Ole Yde showet, og er meget begejstret for hans couture univers. Derudover glæder jeg mig til Wackerhaus, fordi at det er design med en kant og til at  lave Veronica B. Vallenes showet.

Billeder: Unique, Copenhagen Fashion Week

Læs også:
Modeugens aktører: Josef Lützen
Modeugens aktører: Anne Christine Persson
Modeugens aktører: Ingrid Munch
Modeugens aktører: Rozanna Fritz
Modeugens aktører: Sarah Skarum
Modeugensaktører: Simon Rasmussen
Modeugens aktører: Glen Marc Nesgaard

Modeugens aktører: Femmes Regionales

Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro

Modeugens aktører: Nina Sejt Wiboltt

Modeugens aktører: Camilla Frank

Modeugens aktører: Andrea Friis Laursen
Modeugens aktører: Anne Mai Bjerregaard
Modeugens aktører: Sidsel Alling