Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Modeugens aktører: Ingrid Munch

Hastighed og den personlige indfaldsvinkel er kodeordene, når Ingrid Munch dækker Copenhagen Fashion Week SS11 for Anywhos godt 60.000 månedlige læsere. Læs mere om dét og Ingrids modeuge i Modeugens aktører.
Hastighed og den personlige indfaldsvinkel er kodeordene, når Ingrid Munch dækker Copenhagen Fashion Week SS11 for Anywhos godt 60.000 månedlige læsere. Læs mere om dét og Ingrids modeuge i Modeugens aktører.

Med under en måned til Copenhagen Fashion Week SS11 er forberedelserne til denne sæsons modeuge nu på deres højeste rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og vil derfor i den kommende tid bringe en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

Hastighed og den personlige indfaldsvinkel er kodeordene, når Ingrid Munch dækker Copenhagen Fashion Week SS11 for Anywhos godt 60.000 månedlige læsere. Læs mere om dét og Ingrids modeuge i Modeugens aktører.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week?
Det er begrænset, hvor meget vi kan forberede os inden modeugen skydes i gang, da vores billeder og tekster opstår på stedet og ikke kan planlægges. Det har været en læreproces for os at finde ud af, hvordan vi giver vores læsere det bedste indblik i ugens gang, og i år har vi valgt at gribe det en smule anderledes an, end vi plejer. Før i tiden tog vi rundt til alle shows, men i år har vi kontaktet en håndfuld designere, således at vi kan give mere fyldestgørende reportager fra de respektive shows. Her skal vi så tage backstage fotos, interviewe designere og optage videoer, som vi efterfølgende får klippet sammen. Vi har desuden sendt et opslag ud blandt vores læsere for blandt dem at finde en dygtig streetstyle fotograf, og vi har fået mange interessante tilbagemeldinger – på den måde får vi inddraget læserne og får også ny inspiration til bloggen.

Vi får først rigtig travlt, når modeugen er gået i gang, da hovedparten af de historier vi indsamler i form af tekst og billeder, skal publiceres med det samme. Vi vil gerne have at vores læsere føler, at de er med os hele vejen.

[[addon]]

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?
Jeg deltager som en blanding af gæst, skribent og fotograf. Det er meningen, at vores læsere skal opleve modeugen igennem ‘vores’ øjne, og ser man os med de briller på, ville det måske være passende at kalde os for ‘gæster’.  Men selvom vores blog-indlæg er oplevelsesbaserede, kommer oplevelserne ikke af sig selv, og vi søger hele tiden aktivt at finde de mest interessante historier på lige fod med fotografer og skribenter. Med det sagt lægger den blog-form vi har valgt og kan mestre ikke op til hverken dybe ekspert-tekster eller perfekte fotografier. I stedet er fokus på hastighed og en personlige indfaldsvinkel.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?
Vi har fordelt opgaverne mellem os, og har således alle forskellige ansvarsopgaver. Jeg har ansvaret for en hel række shows og skal her tage billeder, interviewe og optage videoer. Vi har altid en base, hvor vi mødes flere gange i løbet af dagen og kan publicere de historier, som skal ud med det samme. Det er umuligt for os at planlægge dette på forhånd, da der altid opstår uventede situationer og oplevelser, som vi kan skrive om. Når jeg ikke er til shows, besøger jeg de forskellige stande på messerne eller tager til receptioner og arrangementer – alt sammen med mit kamera under armen.

[[addon]]

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week?
Udover at få en masse gode historier til Anywho er det enormt interessant at følge udviklingen af den danske mode, som vokser sig større og større for hver sæson. Da jeg også har arbejdet som model, har jeg deltaget i modeugen i 10 år, og hvis man sammenligner med tidligere, har der været en kæmpe udvikling inden for danske mode på alle leder og kanter. Jeg får personligt noget ud af at kunne være med til at sprede dette budskab i Danmark men især også internationalt – der findes jo et hav af medier, og at være en lille del af denne kommunikationsstrøm er en enorm tilfredsstillelse for mig.

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Udover at se alle de nye kollektioner er jeg enormt spændt på at se The World’s Greatest Catwalk, som jeg synes er et virkelig godt initiativ, som kan være med til at skabe endnu mere fokus på Copenhagen Fashion Week internationalt.

Læs også:
Modeugens aktører: Rozanna Fritz
Modeugens aktører: Sarah Skarum
Modeugensaktører: Simon Rasmussen
Modeugens aktører: Glen Marc Nesgaard

Modeugens aktører: Femmes Regionales

Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro

Modeugens aktører: Nina Sejt Wiboltt

Modeugens aktører: Camilla Frank

Modeugens aktører: Andrea Friis Laursen
Modeugens aktører: Anne Mai Bjerregaard
Modeugens aktører: Sidsel Alling