Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Modekonge fylder firs

Jørgen Nørgaard, manden bag de klassiske ribstrikkede t-shirts og den over 50 år gamle modeforretning Nørgaard på Strøget, fylder firs.
Jørgen Nørgaard, manden bag de klassiske ribstrikkede t-shirts og den over 50 år gamle modeforretning Nørgaard på Strøget, fylder firs.

Jørgen Nørgaard, manden bag de klassiske ribstrikkede t-shirts og den over 50 år gamle modeforretning Nørgaard på Strøget, fylder 80 år.

Meget er sket siden Jørgen Nørgaard i 1958 overtog sin families forretning, ‘Sørgemagasinet’ på Amager Torv. Men Nørgaard, der var uddannet i tekstilbranchen i London, Bremen og Berlin, ville ikke sælge tøj til sortklædte enker og satsede i stedet på tøj til teenagere og modebevidste kvinder, der kom for både at købe internationale mærker og Nørgaards egne t-shirts i ribstrikket bomuld, der i dag har opnået ikonstatus i dansk mode.

Navnet Nørgaard har gennem mere end to generationer været stærkt forbundet med mode, hvilket kun er blevet styrket af Café Europa, børnetøjsforretningen Englebørn og sønnen Mads’ butik og brand Mads Nørgaard Copenhagen, der alle ligger samlet på Københavns mest centrale torv, hvor det hele startede i sin tid.

Jørgen Nørgaard fylder 80 år den 4. august 2010. Læs mere om ham, hans design og forretning i bogen “Nørgaard på Strøget”, der udkom på Gyldendal i anledning af forretningens 50 års jubilæum.