Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Sidsel Alling

Sidsel Alling er assisterende moderedaktør på Cover og den syvende der deltager i Modeugens aktører. Hun anmelder og blogger fra modeugen til Covers website, og har nogle travle dage, hvor de mange shows og Covers forskellige modeugefester skal gå op i en højere enhed.
Sidsel Alling er assisterende moderedaktør på Cover og den syvende der deltager i Modeugens aktører. Hun anmelder og blogger fra modeugen til Covers website, og har nogle travle dage, hvor de mange shows og Covers forskellige modeugefester skal gå op i en højere enhed.

Med under en måned til Copenhagen Fashion Week SS11 er forberedelserne til denne sæsons modeuge nu på deres højeste rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og vil derfor i den kommende tid bringe en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

Sidsel Alling er assisterende moderedaktør på Cover og den ottende der deltager i ‘Modeugens aktører’.
Hun anmelder og blogger fra modeugen til Cover.dk samt til hendes egen Cover blog ´Fashionpolish’ og har derfor nogle travle dage, hvor de mange shows og Covers forskellige modeugefester skal gå op i en højere enhed.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week?
Vi starter allerede i juni, hvor vi forbereder vores store august nummer, som har et stort modetema med den nye sæson og guides til alle de nye ting i butikkerne. 

Jeg er jo gæst til de mange shows, så jeg får først rigtig travlt, når selve modeugen går i gang. Der er naturligvis alle invitationerne, som jeg ofte står for at besvare og sortere, så alle på redaktionen har de rigtige invitationer til de mange shows. Under modeugen har vi ikke tid til almindeligt redaktionelt arbejde på magasinet, så der gælder det om ikke at have nogle hængepartier i de dage, hvor vi er ude af huset. 

[[addon]]

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?
Jeg repræsenterer Cover til de forskellige shows og laver anmeldelser til Cover.dk sammen med mine kollega Moussa, som også blogger for Cover.dk (på bloggen ‘A Darker View’, red.). Vi har en fast deadline og deler shows’ne imellem os. Jeg har altid en notesbog med til shows, så jeg kan skrive notater og tegne lidt skitser. Jeg skal naturligvis også blogge fra modeugen, som er en af de vigtigste begivenheder for mine læsere. Desuden skal jeg deltage i Covers to arrangementer under modeugen: en stor fest i samarbejde med Wood Wood og en brunch for samarbejdspartnere hos Gallery ved Forum.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen? 
Vi begynder på kontoret, hvor vi lægger showanmeldelserne op på hjemmesiden. Og så er det ellers rundt hele dagen med pressebussen til alle shows – heldigvis får vi noget at spise undervejs, da der er frokost og snacks i bussen. Stemningen i pressebussen er altid festlig, og det er altid spændende at høre andres meninger om det, man lige har set – især de ældre i faget, som ofte kommer med en andet syn på kollektionerne.

[[addon]]

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week? 
Det er altid sjovest, når vejret er godt. Så vrimler hele byen med smukke mennesker og streetstylefotograferne er i deres es. Mange shows er rykket udenfor, og det giver altid set-uppet et frisk pust. Designers Remix Collection viste sidste sommer deres kollektion ved Amager Strandpark, hvor der var en smuk solnedgang og vand så langt øjet rakte. Det var et meget smukt show. 

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Jeg ser altid frem til det første store show. Der er det, som om modefamilien samles, og der kindkysses på livet løs. Derudover er jeg naturligvis spændt på at se de mange shows – det er jo det, vi laver vores magasin ud fra, så jeg glæder mig til at spotte næste sommers tendenser.

Læs også:
Modeugens aktører: Glen Marc Nesgaard

Modeugens aktører: Femmes Regionales

Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro

Modeugens aktører: Nina Sejt Wiboltt

Modeugens aktører: Camilla Frank

Modeugens aktører: Andrea Friis Laursen
Modeugens aktører: Anne Mai Bjerregaard