Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Anne Mai Bjerregaard

Som koordinator for Copenhagen Fashion Festival er modeugen kulminationen på et halvt års arbejde. Mød Anne Mai Bjerregaard i serien "Modeugens aktører".
Som koordinator for Copenhagen Fashion Festival er modeugen kulminationen på et halvt års arbejde. Mød Anne Mai Bjerregaard i serien "Modeugens aktører".

Med under en måned til Copenhagen Fashion Week SS11 er forberedelserne til denne sæsons modeuge nu på deres højeste rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og vil derfor i den kommende tid bringe en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

Den femte deltager i Modeugens aktører er Anne Mai Bjerregaard, der er koordinator for Copenhagen Fashion Festival. Anne Mais modeuge går derfor med at sikre, at de mange modeugearrangementer for københavnerne, for eksempel the World’s Greatest Catwalk, spænder af som planlagt. Mød hende her.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week? 
Jeg arbejder som koordinator for Copenhagen Fashion Festival, der er den del af modeugen, som er åben for alle. Copenhagen Fashion Festival løber parallelt med Copenhagen Fashion Week og har til formål at involvere hele København i modeugen. Jeg starter allerede med at forberede en kommende modeuge lige efter en anden er overstået. Forberedelserne består i at være i dialog med mulige sponsorer, holde møder med diverse butikker, indsamle oplysninger og koordinere events, parre folk på kryds og tværs i skæve samarbejder og fungere som idébank.

[[addon]]Derudover indsamler jeg materiale; tekster og billeder fra event afholderne, hvoraf udvalgte kommer i vores trykte magasin. Magasinet, der udkommer 14 dage før modeugen, bliver for hver sæson større og mere omfangsrigt og distribueres i 35.000 eksemplarer i København og Malmø. Derudover kommer samtlige events – som er åbne for alle – i vores online kalender. Det er skønt, at folk har fået øjnene op for at profilere sig under modeugen med særlige arrangementer for slutbrugeren, der jo i sidste ende er dem, der får det hele til at løbe rundt.  

Udover det hjælper jeg også til med forberedelserne omkring the World´s Greatest Catwalk, hvor der blandt meget andet er arrangeret et casting event i Magasin, hvor man kan være heldig at blive blandt de ti ‘street castede’ drenge og piger, der får lov til at gå på verdens længste catwalk sammen med de over 200 modeller.
The World´s Greatest Catwalk er det hidtil største og mest omfattende event under Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Festival. Derfor gælder det virkelig om at holde tungen lige i munden, da vi er mange parter involveret, og derfor er det meget vigtigt, at kommunikationen kører optimalt. Jeg har helt sikkert allermest travlt ugen op til tryk af vores magasin og så de sidste to uger op til og under selve modeugen. Generelt synes jeg dog, at jeg har travlt det meste af tiden….. Men heldigvis er det fantastisk sjovt!        

[[addon]]Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?
Under selve modeugen har jeg primært en Copenhagen Fashion Week kasket og ikke en Fashion Festival kasket på. Jeg trækker i trådende sammen med et dejligt team af Copenhagen Fashion Week folk og frivillige medarbejdere. Derudover plejer der at være tid til lige at se et par shows, og i år bliver der helt sikkert en del arbejde i forhold til the World´s Greatest Catwalk også.  

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen? 
Jeg møder ca. klokken ni om morgen og så går jeg hjem igen ved to tiden om natten. Det meste af dagen går med at ‘slukke ildebrande’ og løse diverse ad hoc opgaver. Copenhagen Fashion Week er et kæmpe apparat, der hele tiden kræver opmærksomhed for at det kan køre smertefrit. Men det er som om, at man befinder sig i en særlig modeuge tidslomme og tiden flyver afsted. Det er først når det hele er slut, at man finder ud af, hvor træt man i virkeligheden er.

[[addon]]Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week?
Jeg håber på, og krydser fingre for, at det hele kommer til at køre som smurt og at alle –indkøbere, showafholdere, messedeltagere, presse og Københavnerne– er glade og tilfredse. Jeg synes, at vi kan være meget stolte af vores modeuge og især vores by, når den summer af liv med gadefester, happenings og masser af folk overalt. Det er der ikke mange andre modeugebyer, der kan hamle op med.    

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Jeg glæder mig rigtig meget til de to gadefester i henholdsvis Kronprinsensgade fredag den 13. august og Hyskenstræde lørdag den 14. august, som afholdes under Copenhagen Fashion Festival. Derudover glæder jeg mig til at opleve The World’s Greatest Catwalk. Jeg håber og tror, at alle aspekter af den bliver en kæmpe succes. Og så glæder jeg mig til en meget stor, stærk og kold drink lørdag nat klokken to – når det hele er overstået. Selvom det også er temmelig antiklimaks, når det hele pludselig er slut!

Læs også:
Modeugens aktører: Glen Marc Nesgaard
Modeugens aktører: Femmes Regionale
Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro
Modeugens aktører: Nina Sejt Wiboltt
Modeugens aktører: Camilla Frank
Modeugens aktører: Andrea Friis Laursen