Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Camilla Frank

Camilla Frank er chefredaktør på Alt for Damerne, og medvirker i serien "Modeugens aktører".
Camilla Frank er chefredaktør på Alt for Damerne, og medvirker i serien "Modeugens aktører".

Med under en måned til Copenhagen Fashion Week SS11 er forberedelserne til denne sæsons modeuge nu på deres højeste rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og vil derfor i den kommende tid bringe en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

For den tredje deltager i ”Modeugens aktører” er Copenhagen Fashion Week en travl uge, hvor der både skal produceres et blad og samtidig ses så mange show som muligt. Hør om Chefredaktør på Alt for Damerne, Camilla Franks modeuge her.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week ?
Alt for Damerne er jo en ugeproduktion, så vi er nødt til at langtidsplanlægge modeugen. Vi kan ikke bare forlade redaktionen og tage ude og se shows fra morgen til aften. Det kan simpelthen ikke hænge sammen for os, så vi har forudproduceret det stof, som vi bringer i den pågældende uge. Og så planlægger vi os ud af det, så vi ikke har en masse løse ender undervejs.

Samtidig er det jo sådan, at det tøj der vises på Copenhagen Fashion Week først er relevant for vores læsere, når tøjet kan købes i butikkerne et halvt år senere. Ligesom månedsmagasinerne leverer vi selvfølgelig løbende noget til vores website undervejs i modeugen, men vi er ikke et kun et modemedie, og på vores site finder man også andre emner udover mode. Jeg synes, at det er super fedt, at der er nogle, der ansætter 13-årige bloggere til at dække modeugerne, men det er ikke noget, der passer til vores kernelæsere, som er omkring 35 år gamle. Så vores opgave under Copenhagen Fashion Week er mere, at vi skal være til stede.

I forhold til mig personligt er jeg ikke sådan en, der planlægger, hvad jeg skal have på hver dag. Jeg ender ofte i det samme. Men jeg har været til modeugen så mange gange, at jeg ved, hvad der er vigtigt at huske, så jeg har skiftesko og varmere tøj med til om aftenen.

[[addon]]

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?
I ‘gamle dage’ da jeg var chefredaktør på først Costume og siden Eurowoman, var jeg rundt til det hele. Men det kan jeg simpelthen ikke nå længere, så jeg er nødt til at vælge ud. Vi deler os op på redaktionen, så vi kan dække det hele, men jeg er nødt til at prioritere i forhold til arbejdet. Jeg kommer selvfølgelig altid til ‘de store kendinge’ og også til nogle af de yngre designeres shows.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?
De kræver en hel masse planlægning. Vores redaktion ligger i Hellerup, og jeg kan ikke holde møder herude i den uge, det tager for lang tid at komme frem og tilbage. Så jeg tager en masse ting med mig rundt, og bruger pauserne til at få læst artikler og den slags.

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week?
Til Copenhagen Fashion Week SS11 forventer jeg, at der er ved at komme lidt mere liv i det hele igen. Det virker som om, at folk er mere optimistiske, selvom at alle endnu ikke er kommet tilbage på banen efter krisen.

Og så har jeg høje forventninger til vores eget show, ‘Guldknappen’ (den 11. august kl 13.00 i Moltkes Palæ, red.). Og uden at sige for meget, kan jeg vist godt afsløre, at vi introducerer en ny pris sammen med Guldknappen i år.

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Det må være ‘Guldknappen’ showet, som nu er en integreret del af modeugen. Det bliver et ret fantastisk show med nogle overraskende elementer og med nogle folk, som man ikke er vant til at se.

Læs også: 
Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro
Modeugens aktører: Nina Sejr Wiboltt

Billeder: Copenhagen Fashion Week