Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Press_En puma i soveværelset?

Danske kvinder foretrækker nøgen og naturlig sovemode – især når de er rundet 40 år.
Danske kvinder foretrækker nøgen og naturlig sovemode – især når de er rundet 40 år.

Magasin har i en landsdækkende undersøgelse spurgt 19.520 kvinder om deres smag i nattøj. Hvad foretrækker de at have på i seng? Og hvad skal drømmemanden helst sove i – eller uden?

I ren bomuld eller med nøgen hud. Sådan foretrækker størstedelen af de danske kvinder at krybe ind under dynen. Det viser en ny, omfattende undersøgelse af soveværelsets modetendenser.

Ifølge Magasins undersøgelse er den pyntede og silkevævede nattøjsmode i dag afløst af natkjole og bomuldspyjamas som de mest populære typer nattøj med henholdsvis 22,1 og 20 pct. af stemmerne.

På tredjepladsen over kvindernes valg af nattøj, har 18,5 pct. af kvinderne svaret, at de foretrækker at sove helt uden tøj.

Det nøgne valg topper blandt de 40 til 49-årige, hvor hele 24,1 pct. har så meget styr på krop og selvtillid, at de helst smider alt tøjet, når de skal sove. Særlig frimodige er de sjællandske kvinder; her sover præcis hver tredje kvinde i denne aldersgruppe uden en trevl.

I USA går de og sexede kvinder over fyrre under slangbetegnelsen ”cougars” (jf. en puma) – og de portrætteres i TV-serier som ’Cougar Town’ med bl.a. Courtney Cox, der herhjemme har kørt på Kanal 4, og filmen ’Cougar Club’, som handler om kvinder, der dater yngre mænd. 

Modejournalist Chris Pedersen sætter ord på fænomenet: ”Kvinders forhold til deres krop er forandret igennem de seneste årtier. Der er større fokus på at holde kroppen fit og trænet – også efter, man har rundet de fyrre. Demi Moore, Halle Berry, Madonna og Kim Cattrall fra Sex and the City anses alle som sex-symboler på trods af, at de har rundet de fyrre år. Det er en markant ny tendens, og det havde været utænkeligt bare i 1990’erne.”

Undersøgelsen viser desuden, at kvinderne (naturligvis) også har en mening om, hvad tidens mænd bør iklæde sig, når de skal under dynen. Her drømmer 36,7 pct. om en mand i klassiske boxershorts og bart bryst – mens 17,8 pct. gerne ser, at manden også smider underdelen, når han lægger hovedet på puden. Også her er de modne kvinder i fyrrerne særligt fremme i skoen, idet 22,7 pct. i denne aldersgruppe helst ser, at mændene sover uden tøj.

På en lidt overraskende tredjeplads over kvindernes foretrukne nattøj til mænd er et par klassiske, lange pyjamasbukser – uden overdel. Denne dekonstruktion af den klassiske py er blevet særlig populær det seneste års tid, inspireret af historiske ikoner som James Dean, Marlon Brando, Paul Newman og Robert Redford.

Chris Pedersen: ”Herreundertøjet følger det generelle modebillede, og 2000’erne er præget af en nostalgisk herremode med særlig fokus på den amerikanske mandemode. Derfor bliver nat- og undertøjet også mere tilbageskuende – og det klassiske hvide bomuldsundertøj samt pyjamasbukserne passer ind i et modebillede, der bygger på et klassisk maskulint mandeideal, hvor manden har hår på brystet, skægstubbe og tager regningen på restauranten.”

Dermed er begge køn klar til at sparke dynen af sig i de varme sommernætter – og eksponere en selvsikker og naturligt sexet sovemode, uanset køn og alder.

For yderligere udtalelser, oplysninger eller talmateriale kontakt:

Kommunikationschef Jan Helleskov, Magasin, på tlf. 42 13 56 47 eller e-mail jan.helleskov@magasin.dk

Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret spørgeundersøgelse blandt Magasins kortkunder.