Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Del ideerne

Det amerikanske website TED.com leverer vidensdeling på højt niveau.
Det amerikanske website TED.com leverer vidensdeling på højt niveau.

Det amerikanske website TED.com er en vidensdelingswebsite for ideer og kreative tanker. Her deler forskellige forskere, formgivere, filosoffer og oponionsledere deres tanker om alt fra kreativitet, arkitektur, digital kultur, politik og mode. Videoerne er 18 minutter lange, og for de modeinteresserede er optagelserne med den amerikanske designer Isac Mizrahi og medieforskeren Johanna Blakley særligt interessante.
[[addon]]Isac Mizrahi er en amerikanske designer, som havde sin storhedstid i 1990erne, hvor han bl.a. medvirkede i dokumentarfilmen Unzipped. Mizrahi er særligt kendt for sit samarbejde med lavprisvarehuset TARGET, og i sin TED talk fortæller han om sin kreative proces, hvor han finder sin inspiration, og om hvordan klassiske film præger hans farveholdning.

Medieforskeren Johanna Blakleys indlæg handler om kopiering i modebranchen. Hun mener, at branchens mangelfulde ophavsret er en velsignelse for branchen, da den tvinger modebranchens aktører til at være mere innovative. Johanna Blakleys betegner det som modens frie kultur, og diskuterer i sin talk hvorvidt denne model mon er vejen frem for filmindustrien og litteraturverdenen i den digitale tidsalder.


Billede: Filmplakat fra ‘Unzipped’ med Isac Mizrahi fra 1995

Ted.com