Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Triumph Inspiration Award 2010

Torsdag afholdt Triump awardshowet 'Triump Inspiration Awards'. Fashion Forum har talt med årets vinder.
Torsdag afholdt Triump awardshowet 'Triump Inspiration Awards'. Fashion Forum har talt med årets vinder.

Igår afholdt Triump award showet ‘Triump Inspiration Awards’, hvor unge, danske designstuderende var udtaget til at komme med deres bud på, hvordan lingeridesign anno 2010 ser ud.

[[addon]]Årets vinder blev Dennis Lyngsø, der er under uddannelse på TEKO i Herning. Dennis lingeri-fortolkning tog udgangspunkt i naturen med natsværmerprocessen ”fra puppe til larve” som centrum. 

”Jeg blev inspireret af natsværmerens transformation. Den proces har jeg så fortolket i materialerne gråt og batikfarvet flettet bast og silkechiffon”, siger Lyngsø, der nu glæder sig til den internationale konkurrence under London Fashion Week hvor vinderne fra 37 lande deltager.

Vinderen fra den internationale konkurrence får efterfølgende æren af at skulle redesigne en kommerciel og salgbar version af vindersættet i samarbejde med Triumphs designteam. Dén udfordring er Lyngsø ikke nervøs for, ”det er jo det, der er interessant ved moden – at man kan tage noget, der oprindeligt er showpieces og nærmest Haute Couture, og gøre det gangbart for et bredt publikum.” Og design af lingeri er på ingen måde en én gangs oplevelse for den unge designspire, der i sin afgangskollektion fra TEKO, som han har arbejdet på sideløbende med Triumph projektet, også inddrager elementer af lingeri.

Billeder: AOH