Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designskolen Kolding afholder seminar om bæredygtig skoproduktion

Bæredygtigt fodtøj er i fokus, når Designskolen Kolding slår dørene op for et gratis endagsseminar med en lang række danske og internationale foredragsholdere på talerstolen.
Bæredygtigt fodtøj er i fokus, når Designskolen Kolding slår dørene op for et gratis endagsseminar med en lang række danske og internationale foredragsholdere på talerstolen.

Designskolen Kolding afholder seminar om bæredygtigt fodtøj

Onsdag den 14. april inviterer Designskolen Kolding indenfor til et endags seminar om bæredygtige sko. Skoseminaret byder på en række interessante og relevante foredragsholdere, der hver især vil belyse muligheder, udfordringer og problematikker i forbindelse med produktion af bæredygtigt fodtøj. Blandt foredragsholderne er virksomheder som Hummel, Timberland, Sneak Freak, Nike og Terra Plana med flere.

”På den måde repræsenterer vi et utroligt bredt spektrum indenfor bæredygtig skoproduktion”, forklarer Mette Dalby, som er udviklingschef på Designskolen Kolding.

At det er blevet lige netop sko, som Designskolen Kolding har kastet sig over, er resultatet af en helt bevidst strategi. ”Skoområdet har blomstret i de senere år, men har ikke fået helt så meget opmærksomhed som for eksempel bæredygtigt tøj. På denne måde brander Designskolen Kolding sig på noget, som ikke så mange andre gør på nuværende tidspunkt. Og samtidigt er det noget, som optager vores studerende rigtigt meget.” 

Faktisk optager det studerende og undervisere på Designskolen Kolding så meget, at der er overvejelser om en decideret linje for skodesign. ”Men i første omgang har vi været utroligt glade for samarbejdet mellem Ecco og vores 3. års studerende. Det søsatte vi i efteråret 2009, og det fortsætter med stor succes. Her arbejdede de studerende også med bæredygtigt skodesign, som vi udstillede i Illum i forbindelse med Cop15. Men for nu ser vi frem til skoseminaret, som vi forventer vil være interessant og lærerigt for såvel studerende som erhvervslivet, der begge vil få meget ud af det”, slutter Mette Dalby.

Skoseminaret afholdes den 14. april 2010 og er et gratis arrangement. Læs mere her.