Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Optimismen boblede på modemesserne

Alle messer melder om stigende besøgstal og optimisme blandt udstillerne. Det har været en god modeuge.
Alle messer melder om stigende besøgstal og optimisme blandt udstillerne. Det har været en god modeuge.

[[addon]]Copenhagen International Fashion Fair havde i år 1.694 brands og 27.650 unikke besøgende, ligesom Gallery melder om rekord i år med 12.400 besøgende. Det er en fremgang på et par procent siden februar 2009 og 6-7 procent siden august 2009. Det er især antallet af udenlandske besøgende.

”Vi er gået 39 procent frem på internationale indkøbere i forhold til februar sidste år,” fortæller Christian Gregersen fra Gallery.

Også Cph Vision og Terminal 2 er tilfredse. De har haft henholdsvis 12.404 og 12.966 besøgende. 

”Vi har haft fremgang i besøgstallene generelt – særligt på Terminal 2, hvor der har været rigtig meget trafik alle dage. På udstillersiden kan jeg se, at optimismen er kommet tilbage. I august var der en meget negativ og ængstelig stemning blandt udstillerne, men folk er positive igen. Der er ikke den samme mistro og nervøsitet længere,” siger Simon Nordtorp, der er ansvarlig for udstillerne på Cph Vision og Terminal 2.

Og den optimisme kan Josef Lützen, kommerciel Direktør for Samsøe & Samsøe, nikke genkendende til. 

”Vi er tilbage. Der var ikke nogen, der snakkede om krisen. Torsdag og fredag var der super meget run på og et godt niveau af indkøbere både fra Skandinavien og Nordeuropa. Vi havde masser at lave i forhold til købende kunder, både etablerede og nye, så de budgetter vi har sat, kommer vi til at holde. Det jeg oplever er et opsving.”  
I følge en konjunkturmåling som Dansk Mode og Textil har lavet blandt 200 firmaer, forventer 57 procent af Dansk Mode & Textils medlemmer fremgang i forårssæsonen 2010 og endnu mere fart på mersalget til sommer.