Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
MODEUGE, SHOWANMELDELSE

I krydsfeltet mellem den maskuline og feminine garderobe excellerer Hope

Det svenske brand Hope debuterede under Copenhagen Fashion Week og cementerede, at linjen mellem den maskuline og feminine garderobe ikke nødvendigvis behøver at være så hårdt trukket op.
Det svenske brand Hope debuterede under Copenhagen Fashion Week og cementerede, at linjen mellem den maskuline og feminine garderobe ikke nødvendigvis behøver at være så hårdt trukket op.

Hope, Axel Towers, torsdag den 8. august 2019, klokken 9.30

Hos det svenske brand Hope er alt tilladt. Her er det naturligt, at mænd inkorporerer kjoler og tunikaer i deres garderobe på lige fod med kvinderne, der for længst har taget jakkesættet til sig. Og skulle man stadig være i tvivl, slog det svenske mærke i dag et slag for, at linjen mellem den maskuline for feminine garderobe ikke nødvendigvis behøver at være så skarpt trukket op.

I en rå og industriel setting i Axel Towers debuterede det brandet med Frida Bard som kreativ styrmand på showkalenderen under Copenhagen Fashion Week med en utrolig stærk præsentation og ikke mindst kollektion, der bød på 22 looks, som både mænd og kvinder kan plukke frit fra.

Til et tungt techno-beat cirkulerede modellerne rundt mellem de fremmødte gæster iklædt en kollektion, som især fokuserede på jakkesæt i både enkelt- og dobbeltradet version – alt sammen i en løs silhuet, som lookmæssigt fungerede stærkt på alle modeller, der samtidig bar cowboystøvler, hvilket gav flere looks en snert af den vibe, vi også så hos blandt andet Sunflower.

Selvfølgelig har oversize jakkesæt længe været en stor tendens i både herre- og kvindemodebilledet, så dér, hvor Hope virkelig brændte igennem med deres budskab og vision, var, når et par grønne cargo-bukser var stylet med en åbentstående statement-skjorte med lange snore, der nærmest skabte et Craig Green’ish look. Når et af de dobbeltradede jakkesæt var stylet med en chiffon-lignende kjole under på både herre-og damesiden, når de legede med lag på lag, eller når mærket bragte deres tunika-lignende styles i spil. Samtidig havde Frida Bard holdt kollektionen i en forholdsvis neutral farvepalet, der virkelig fik kollektionens enkelte farverige looks til at sætte streg under deres ønske om, at man ikke skal være så fastlåst af normerne, når man klæder sig på.

Selve unisex-tilgangen er langt fra ny i modebilledet. Mange brands har (mis)brugt det de senere år – ofte “bare” i forbindelse med små kollektioner bestående af hættetrøjer, tees og denim. Men hos Hope mener de det dog mere seriøst. Her er det en naturlig del af deres brand-DNA og vision. Alle styles har eksempelvis været markeret med både herre- og damestørrelser siden 2017.

Man kan med andre ord sige, at det var forfriskende at se Hope under den københavnske modeuge, hvor det svenske mærke og Frida Bard fik understreget, at de excellerer i krydsfeltet mellem det maskuline og feminine, som der kan skabes en lang række af interessante looks ud fra.

Se hele kollektionen her.