Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Slow fashion-brand vinder Guldknappen 2024

Lørdag aften løb SalonSalon afsted med ALT for damernes hæderspris. 
Lørdag aften løb SalonSalon afsted med ALT for damernes hæderspris. 

“Stort tillykke til SalonSalon, som hyldes for deres tidløse, enkle og ”langsomme” tilgang til mode, hvor nøje udvalgte overskudsmetervarer forvandles til smukke hverdagsfavoritter,” lød det fra ALT for damernes chefredaktør Rikke Dal Støttrup, da hun overrakte Guldknappen til de tre kvinder bag SalonSalon til lørdagens prisfest, der fandt sted i Operaen i København. 

Det aarhusianske brand SalonSalon blev grundlagt i 2020 af Mette Bjerregaard, der i dag driver brandet sammen med Dorte Hannibal og sin søster Stine Bjerregaard. SalonSalon kendetegner sig ved en slow fashion-tilgang til produktion, hvor de to årlige kollektioner primært produceres made-to-order af vintage og deadstock-metervarer. Produktionen sker desuden i samarbejde med små familiedrevne værksteder, hvor det traditionelle håndværk er i fokus.

Det betyder rigtig meget for os, at både vores kunder og ALT for damernes læsere bakker op om os og har taget denne agenda til sig: At mode kan være på en anden måde end masseproduktion,” fortæller de tre prismodtagere i en pressemeddelelse.

SalonSalon var nomineret til Guldknappen 2024 sammen med Proem Parades og Mr. Larkin. 

LÆS OGSÅ: Ungt sportsbrand løb med Guldknappen 2023

Siden 1985 har ALT for damerne uddelt designprisen Guldknappen, som bladets læsere hvert år er med til at uddele gennem afstemning. Siden 2021 er læserne ligesådan blevet inviteret med til prisshowet, der finder sted i Operaen i København. Her fremviser de nominerede brands også deres designs i et show, hvor kendte kvinder, der i løbet af året har medvirket i ALT for damerne, går model.