Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Endnu en virksomhed bliver del af B Corp-familien

Birger Christensen Collective har netop opnået den eftertragtede B Corp-certificering og slutter sig dermed til brands som Dear Denier, Ganni og Proem Parades.
Birger Christensen Collective har netop opnået den eftertragtede B Corp-certificering og slutter sig dermed til brands som Dear Denier, Ganni og Proem Parades.

I mere end to år har Birger Christensen Collective arbejdet på at opnå en B Corp-certificering, og nu er det endelig lykkedes for dem. I deres første certificering opnår de en score på 88,9 point, hvor størstedelen af pointene fordeler sig indenfor kategorierne Workers og Environment. En virksomhed skal have minimum 80 point for at opnå certificeringen.

“B Corp er et essentielt netværk, som er dedikeret til at transformere den globale økonomi til gavn for alle mennesker, fællesskaber og planeten. Det er en stor milepæl for Birger Christensen Collective at blive anerkendt som en partner, og det ligger godt i tråd med vores virksomheds kerneværdier og det, vi har arbejdet hen imod i fortiden, nutiden og fortsat vil arbejde hen imod i fremtiden,” lyder det fra Denise Christensen, CEO i Birger Christensen Collective, i en pressemeddelelse.

Birger Christensen Collective har for nyligt valgt at lukke brandet Cannari Concept, så det nu kun er Rotate og Remain, B Corp-certificeringen indbefatter. I pressemeddelelsen skriver de, at certificeringen kun er en trædesten i deres rejse mod at blive en endnu mere bæredygtig virksomhed, og det indebærer blandt andet at implementere produktcertificeringer og sporbarhedspolitikker, miljøinspektioner hos leverandører, CO2-reducerende projekter og yderligere inklusion i kollektionerne. Desuden skriver de om virksomhedens mission på deres B Corp-side:

“Vi har en stærk tro på den transformative styrke hos kvinder, og vi er dedikerede til at tilbyde kvinder den platform, stemme og muligheder, der er nødvendige for at forandre vores industri indefra. Denne missionserklæring er tegn på vores dedikation til et nyt kapitel med ’empowerment’ og bæredygtighed.”

Missionserklæringen om at styrke kvinder til at drive en positiv, bæredygtig forandring i modebranchen har sikret Birger Christensen Collective 10 point i den samlede B Corp-vurdering.

Hvis du endnu ikke har fået hørt Fashion Forum på lyd med Rotates kreative direktører Thora Valdimars og Jeanette Madsen, hvor de blandt andet taler om at arbejde med mange kvinder, feminin styrke og inklusion, kan du finde det her.