Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Birger Christensen Collective melder om omsætningsrekord hos ét brand, mens de drejer nøglen om hos et andet

Med den række af regnskaber, der lige nu offentliggøres bliver udfordringerne i 2023 særligt tydelige. For selvom der ikke kun er underskud at spore, har mange taget et markant dyk i resultatet. Det gælder også hos Rotate Birger Christensen, som har afsluttet 2023 med et resultat efter skat, der er lidt mere end 3,25 millioner mindre end resultatet for 2022. Og det er på trods af, at det faktisk har været et rigtig godt år for virksomheden.

“Rotate Birger Christensen nåede i 2023 rekordomsætning i et marked præget af lav forbrugertillid og generel usikkerhed,” står der i regnskabets ledelsesberetning, der tilskriver rekordomsætningen “positiv udvikling i eksisterende samt nye kundepartnerskaber.”

Med rekordomsætningen lander Rotates årsresultat efter skat altså lige under 8 millioner kroner, mens egenkapitalen øges med 5,5 millioner til 30,1 millioner kroner. Og der er mere vækst at spore for virksomheden, der også er gået fra 39 ansatte i 2022 til 47 ansatte i 2023.

Væksten forventes at fortsætte i 2024, hvor Rotates resultat ifølge ledelsesberetningen igen forventes at stige. Og der er også flere investeringer på vej i virksomheden med blandt andet åbningen af den første flagskibsbutik i efteråret, som skal ligge på Kristen Bernikows Gade 6 i København K. Samtidig meddeler Rotate, at de i løbet af 2024 vil indlevere en B Corp-ansøgning.

I august 2023 lancerede Rotates moderselskab Birger Christensen Collective underbrandet Cannari Concept med den svenske influencer Anna Winck som kreativ direktør. Desværre har væksten ikke været lige så støt her, så i offentliggørelsen af Cannari Concepts regnskab i sidste uge kunne man læse, at virksomheden vil blive afviklet i løbet af 2024. Ifølge dennes ledelsesberetning lyder det, at “timingen var ikke optimal i et vanskeligt marked.” Dermed består Birger Christensen Collective igen udelukkende af Rotate og Remain, som begge er showaktuelle ved Copenhagen Fashion Week SS25, der afholdes til august.