Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Før EU-valget: Disse tanker gør modebranchedirektøren sig

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, hvis du have fokus på tekstilområdet og de kommende lovgivninger Vi har spurgt administrerende direktør i Dansk Mode & Tekstil, Thomas Klausen.
Hvilke overvejelser skal du gøre dig, hvis du have fokus på tekstilområdet og de kommende lovgivninger Vi har spurgt administrerende direktør i Dansk Mode & Tekstil, Thomas Klausen.

Hvad optager dig mest i forhold til EU-direktiver og -lovgivning lige nu? 

“Indenfor vores branche er det, at så meget som muligt bliver harmoniseret og bliver til EU-lovgivning. Helt banalt, så ser vi ind i mindst 16 forskellige lovgivningsmæssige tiltag over de næste år, som skal implementeres i 27 medlemslande. Hvis alle lande tolker loven forskelligt, eller man fra nationalt hold vil vise handlekraft og gå forrest, så risikerer vi et EU, der er umuligt at gøre forretning i. Derudover er det vigtigt, at det ikke kun er EU-virksomheder, der bliver underlagt lovgivningen. Alle taler i disse tider om specielt de kinesiske onlineplatforme, som vokser næsten eksponentielt i EU og USA og fuldstændig ændrer konkurrencen og forretningsmodellen. De skal naturligvis være underlagt samme lovgivning, og der skal være en meget bedre håndhævelse af dette.”

Hvor sætter du krydset på søndag?

“Jeg kan af gode grunde ikke være specifik, men det er et meget EU-venligt parti, der har en god holdning til, hvor det er, at EU skal blande sig lovgivningsmæssigt, og hvor de ikke skal.”

Hvorfor er det lige der, du sætter dit kryds? 

“Hvis jeg skal være mere specifik og tale på vegne af vores store livsstilsbranche i Danmark med en samlet omsætning tæt på de 100 milliarder kroner årligt,  så er det vigtigt, at der kommer ens love og retningslinjer for branchen – og deraf ens konkurrencevilkår. Vores branche er kendetegnet ved at være én del af en global værdikæde, hvor vi importerer hovedparten – mere end 90 procent – og eksporterer cirka 70 procent. Derfor skal partiet søge indflydelse på kommende lovgivning og have en forståelse for kompleksiteten og det forretningsmæssige aspekt.”