Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Din guide til 3 Days of Design: Her mødes arkitektur, interiør og design

Designbranchens modeuge er lige om hjørnet med tre dage fyldt af events, udstillinger - og ikke mindst æstetisk networking. Vi har samlet en række af oplevelser, du ikke må misse.
Designbranchens modeuge er lige om hjørnet med tre dage fyldt af events, udstillinger - og ikke mindst æstetisk networking. Vi har samlet en række af oplevelser, du ikke må misse.


Helles Hotel

At Helle Mardahl formår at iscensætte, kan man næppe være i tvivl om, hvis man har besøgt hendes enorme showroom i Bredgade – og under 3 Days of Design får den en ekstra skalle. Denne gang har hun omdannet lokalerne til et hotel – eller ihverfald et showroom inspireret af den oplevelse, man får, når man rejser, tjekker ind og overgiver sig til de rammer, der er sat for en.

Helle Mardahl Studio, Bredgade 38, 2. sal, 1260 København.

Helle Mardahls showroom


Genkendelig blomstersilhuet 

Oplev det finske designhus Marimekko i samarbejde med den danske tekstilproducent Kvadrat, når de sammen launcher tasken Resonance. Tasken er produceret i det hampbaserede materiale Vireo, der er udviklet af Kvadrats start-up-virksomhed Hemp Bio. Samtidig kan man opleve det nyudviklede materiale på en møbelserie, som designstudiet Bunn Studio har udviklet til lejligheden.

“Marimekko har altid gået i krydsfeltet mellem kunst, design, mode og arkitektur. Hvilken bedre måde at fejre det på end under 3 Days of Design med en installation, der viser Marimekko både i forbindelse med møbeldesign og materialeinnovation,” lyder det fra Rebekka Bay, kreativ direktør i Marimekko.

Eventet foregår i Marimekkos butik på Pilestræde 29, 1112 København torsdag den 13. juni 2024 kl. 16-19.

Marimekko Copenhagen Store

Mode og møbler, side om side

Mark Kenly Domino Tan vil sammen med det britiske møbelbrand Pinch hylde deres kærlighed til materialer, former og design. Ligesom brandet Mark Kenly Domino Tan skaber tøj, der både kvalitetsmæssigt og æstetisk er skabt til at holde, skaber den 20 år gamle møbelvirksomhed møbler vi skal kunne leve med for livet. Der er med andre ord lagt op til en delikat, æstetisk oplevelse.

Udstillingen kan ses alle tre dage fra kl. 11-18 i Mark Kenly Domino Tans butik på Store Strandstræde 9, 1255 København.

Mark Kenly Domino Tan x Pinch

Ny inspiration, ny duft

Kom med indenfor og få lugtesansen i gang med high-end home fragrance-brandet En Doft’s femte og nye duft. Oplev deres parfumeri med både duftlys og sprays, skabt i samarbejde med det svenske interiørbrand All Matters Studio og det hollandske designstudie Forever Studio.

Besøg deres parfumeri alle tre dage i showroomet, som ligger på Bredgade 67, 1260 København.

En Doft x All Matters Studio

Farvers følelser og ords betydninger

Arne Aksel møder e-Types i et samarbejde om tekstiler, der kombinerer Arne Aksels sans for farver og e-Types’ fornemmelse for ord i e-Types udstillingsrum på Værnedamsvej. Her skal drømmene i gang og nye perspektiver dannes – så stik hovedet forbi og bliv inspireret på ny.

Oplev udstillingen alle tre dage eller kom til eventet, som afholdes torsdag den 13. juni 2024 fra kl. 16-19 på Værnedamsvej 6, 1619 København V.

Arne Aksel x e-Types

Drømmesmykker

Det er lidt af en drøm at få lov at dykke ned i arkiverne hos Griegst, for få har skabt så ikonisk et kunstnerisk udtryk som brandets stifter, Arje Griegst. Ikke desto mindre er det, hvad den franske udstillingsplatform Matter and Shape har gjort, og de står for kurateringen af denne udstilling. Tag et kig forbi og fortab dig i Griegsts krogede og snoede former.

Udstilling foregår alle tre dage fra kl. 12-18 i Griegsts egne lokaler på Holbergsgade 10, 1057 København.

Smykker fra Griegst

Nostalgiske omgivelser

Dansk Arkitektur Center byder velkommen til udstillingen ’Teenagedrømme’. Her vil fire forskellige kunstnere og designere vise deres bud på et teenageværelse. Det danske modebrand Our Shift har i den forbindelse lavet en installation med fokus på at lade op. Ikke så meget iPhones, men mere dig selv og dine omgivelser. Som en videreførelse af deres cirkulære designprincipper bruger Our Shift både gamle telte fra Roskilde Festival og overskudstekstiler i installationen – og hvis du er nysgerrig på deres tøjdesign, skal du holde dig til onsdag kl. 18, når de holder modeshow.

Hop forbi Dansk Arkitektur Center på Bryghuspladsen 10, 1473 København alle tre dage eller til udstillingsåbningen onsdag den 12. juni 2024 fra kl. 17-21 – og gå ikke glip af Our Shifts modeshow kl. 18. 

Dansk Arkitektur Center ‘Teenagedrømme’

‘Mit hjem’ – igen

Kim Grenaa omdanner igen i år sin lejlighed til en udstilling – denne gang i samarbejde med Bang & Olufsen og 10 kreative kvinder, som Rose Eken og Louise Roe, der viser et udvalg af deres arbejde.

Kim Grenaas lejlighed er lokaliseret på Store Kongensgade 53c, 1264 København K. Arrangementet vil være tilgængelig alle tre dage fra kl. 10-16.

Hjemme hos Kim Grenaa

Kunstneres holistiske rammer

Det eksklusive æskebrand, August Sandgren, har sammen med seks andre brands, herunder Silkeborg Uldspinderi, forenet sig i en udstilling med kuratoren Signe Hytte, hvor fortiden samler sig med nutiden igennem forskellige genre af design og kunst. 

Udstillingen vil foregå hos The Conary på Dronningens Tværgade 26, 1302 København, og den er åben alle tre dage fra kl. 10-18. 

August Sandgren kampagnebillede

Tre kvinder, tre brancher, én udstilling

Kinradens grundlægger og kreative direktør, Sarah Müllertz, er oprindeligt arkitekt, så forbindelsen til design, kunst og arkitektur ligger lige for og er samlet i udstillingen ‘Feast of Eden’, hvor Caia Leifsdotter, Atelier Madirazza, Muro Studio og lyddesigneren Iril Audio udstiller.

Udstillingen finder du i Kinradens nye flagship store på Møntergade 3d, 1116 København, som har åbent alle tre dage fra kl. 10-18. Derudover vil der være en talk onsdag den 12. juni 2024 kl. 10-11.

Kinraden x Caia Leifsdotter x Atelier Madirazza

De er tilbage

Baum und Pferdgarten tager igen i år del i designfestivalen med udstillingen ’Booze and Art’ med værker af Grosell, Paul Ø. Mcnulty og blomsterbinderen Rhod Flowers.   

Eventet finder sted torsdag den 13. juni 2024 kl. 17-19 i Baum und Pferdgartens flagship store på Vognmagergade 2, 1120 København. 

Baum und Pferdgarten’s butik

Ude godt, hjemme bedst

Tøjbrandet Baserange lancerer under 3 Days of Design deres Home Collection og har i den forbindelse skabt en udstilling, der sætter spørgsmålstegn ved betydningen af et hjem – så smut forbi og oplev Baseranges bud på et hjemligt sted.

Udstillingen vil være tilgængelig alle tre dage i Baseranges butik på Store Kongensgade 95, 1264 København.

Baserange Home Collection

Du kan læse hele programmet for 3 Days of Design og alle deres events her