Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs

Proem Parades om butiksåbning: “Vi vil gerne have et sted, hvor det hele går lidt langsommere, og der er fokus på håndarbejdet”

“Vi har faktisk længe gerne ville have en butik og har vidst fra starten, at det var en drøm,” lægger Lærke Nikolajsen ud om den butik, Proem Parades netop har åbnet i Gothersgade i København – i Caro Editions’ gamle lokaler.

“Det er sådan en dejlig, livlig gade på en eller anden måde. Der er både noget virkelig lækkert, og så er der også en vibe, som bare er ret skøn. På den måde, så er det faktisk lidt en drømmelokation for os, og vi har kigget lidt og fået tilbudt nogle andre lokaler tidligere, men har også bare haft et behov for at have et sted, hvor vi kan have det hele samlet – butik, kontor og lager,” forklarer Lærke Nikolajsen om de nye lokaler, hvor de har et stort kælderlokale i forbindelse med butikslokalet i gadeplan.

Proem Parades blev etableret i 2019 med et koncept, som er noget anderledes end mange andre dele af modebranchens hektiske cyklus. Med tre til fire årlige “parader” inviterer Proem Parades interesserede kunder indenfor til en præsentation af den nye kollektion, hvor man kan prøve og bestille tøjet. Herefter er der en venteperiode, før kunden får sit nye tøj, for det er først efter bestillingen, at tøjet bliver sat i produktion.

“For os er butikken en naturlig måde at forlænge vores koncept på. Vi har nu haft parader i snart fem år, og det giver efterhånden ret meget data, så vi er blevet meget klogere på de her år. Det har også krævet noget tid, før vi havde den størrelse til, at det kunne give mening at åbne en butik,” fortæller Lærke Nikolajsen.

Et behov for nærhed med materialer og håndværk

“Det sidste år har vi virkelig mærket et stort behov for en butik, selvom vi har mange kunder, som faktisk bestiller, og som ikke er bange for at vente på ting. Det, vi gerne har villet, er, at vi gerne vil fange alle dem, som handler hos os online som mere almindelige webshop-kunder, og også gerne vil købe pre-orders, men som gerne vil prøve tøjet på først,” fortæller hun.

Den nye butik skal derfor både bruges til at afholde paraderne i samme facon som hidtil, men der vil fremover også være fjorten dage, efter en ny kollektion bliver lanceret, hvor kunder kan prøve tøjet i butikken og lægge en bestilling. Og så skal der være plads til langsommelighed, håndarbejde og workshops i butikken.

“Butikken er også en mulighed for at gøre noget af det, vi synes er vigtigt, som er formidlingen i det. Vi har en full repair service på vores produkter, så vi kommer også til at kunne holde nogle workshops her, hvor vi kan have nogle af vores dygtige håndværkere inde, som kan fortælle basics i forhold til håndværk, reparation og vedligehold. Så der kommer hele tiden til at være fokus på håndværket. Selvom det er en butik, så vil vi også gerne have, at det er et inspirationssted, og et sted, hvor det hele går lidt langsommere, og der er fokus på håndarbejdet.”

“Vi har bare så stærkt et ønske om at prøve at disrupte og gøre det på en anden måde, og det er bare en ret stor gave at kunne gøre det i sit eget hus, i sin egen butik og sit eget lille space, og fortælle om det der, ikke?” afslutter Lærke Nikolajsen.

Proem Prades’ nye butik åbnede den 21. marts i Gothersgade 39, 1123 København K.

Se billeder fra butikker herunder.